«Δώρο» Παππά στους καναλάρχες: Μειωμένο συντελεστή διαφήμισης από 20% σε 5%

0
88

Την μείωση του φόρου διαφημίσεων από 20% σε 5% από την 1η Απριλίου του 2018 στα κανάλια που θα αδειοδοτηθούν από το ΕΣΡ προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παίγνια.
Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση αφορά μόνο τα καινούρια κανάλια και όχι τα ήδη υπάρχοντα, δηλαδή αφορά τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που θα λάβουν άδεια από τον επικείμενο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το ποσό των 20 εκατ. ευρώ ανά έτος προωθήθηκε για την εξισορρόπηση της εισφοράς 2% επι του τζίρου που επιβλήθηκε στο σύνολο των επιχειρήσεων ΜΜΕ, δηλαδή σε κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα, ίντερνετ και λοιπές μιντιακές επιχειρήσεις προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά ο ΕΔΟΕΑΠ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τροπολογία, «ενόψει της επικείμενης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και προς το σκοπό διευκόλυνσης νέων επενδύσεων, προτείνεται η διαμόρφωση, από 1.4.2018, του συντελεστή του ειδικού φόρου της παρ. 12 του άρθρου πέμπτου του ν. 3845/2010 (Α’ 65) σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) για τις διαφημίσεις που προβάλλονται από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στα οποία θα χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here