Δυο νεκροί στην Ιταλία από κοροναϊό -Δεν είχαν σχέση με την Κίνα- Σε καραντίνα 12 πόλεις

0
74

Σε καραντίνα μπήκαν 12 πόλεις στη βόρεια Ιταλία, μετά τον δεύτερο θάνατο 78χρονου στην περιοχή του Βένετο από τον νέο κοροναϊό. Είχε προηγηθεί ο θάνατος μια γυναίκας στην περιφέρεια της Λομβαρδίας. Στις 2 αυτές περιοχές οι δήμαρχοι έκλεισαν τα σχολεία, ενώ «λουκέτο» έβαλαν και πολλές επιχειρήσεις και εστιατόρια. Στην κωμόπολη Καστιλιόνε Ντ΄’Αντα, όπου ζούσαν τρεις Ιταλοί που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, ανεβλήθησαν οι εορτασμοί του Καρναβαλιού και ζητήθηκε από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Οι Ιταλοί γιατροί τόνισαν ότι πρόκειται για νέα φάση, καθώς «6 από τους ασθενείς δεν είχαν επισκεφθεί την Κίνα και πιθανότατα μολύνθηκαν από τον ιό στην Ιταλία». Συνολικά οι Ιταλοί που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κοροναϊό είναι, πλέον, 34. Όλοι σε 24 ώρες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει ανησυχία για τον αριθμό των κρουσμάτων, που δεν έχουν σαφή επιδημιολογική σχέση, παρότι ο συνολικός αριθμός εκτός Κίνας παραμένει σχετικά μικρός. Τα κρούσματα χωρίς σαφή επιδημιολογική σχέση περιλαμβάνουν ανθρώπους που δεν έχουν ταξιδέψει στην Κίνα ούτε έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η νόσος παρέμεινε ήπια στο 80% των ασθενών και ήταν σοβαρή ή κρίσιμη στο 20% των ασθενών. Στο 2% των κρουσμάτων, ο ιός ήταν θανατηφόρος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here