Εφιάλτης ο κορονοϊός στις ΗΠΑ – Ξεπέρασαν τους 20,000 οι νεκροί

0
45

Ξεπέρασαν τους 20,000 οι νεκροί από επιπλοκές του κορωνοιού στις ΗΠΑ, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 1.920 νέοι θάνατοι.

Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέβηκαν στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε αριθμό θυμάτων ξεπερνώντας την Ιταλία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μελετά το πότε θα μπορέσει η χώρα να αρχίσει να βλέπει επιστροφή στην κανονικότητα, ώστε να περιοριοριστεί κατά το δυνατόν το πλήγμα στην οικονομία. Αρκετοί έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μπορεί να ξεπεράσουν τους 200,000 το καλοκαίρι όταν αρθούν οι περιορισμοί και επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις.

Μιλώντας στο Fox News χθες βράδυ είπε ότι θα λάβει μια απόφαση «σχετικά σύντομα», με βάση τις συμβουλές από «πολλούς πολύ έξυπνους ανθρώπους, πολλούς επαγγελματίες, γιατρούς και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων». Δήλωσε επίσης ότι ρόλο θα παίξει και το «ένστικτο». «Ο κόσμος θέλει να επιστρέψει, θέλει να γυρίσει στη δουλειά του. Πρέπει να επαναφέρουμε τη χώρα μας», δήλωσε.

Ο σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο δήλωσε στο Fox News ότι οι επαγγελματίες υγείας που έχουν την άποψη πως ο μόνος τρόπος για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι να ‘κλείσει’ η οικονομία και η κοινωνία έως ότου ο ιός «ηττηθεί» είναι «κατά το ήμισυ σωστοί».

Ο ίδιος δήλωσε ότι «αυτό θα ελαχιστοποιήσει τους θανάτους από τον ιό άμεσα» αλλά πρόσθεσε ότι τα σοκ στην οικονομία επίσης σκοτώνουν ανθρώπους μέσω μεγαλύτερων ποσοστών κατάθλιψης και αυτοκτονιών καθώς και χρήσης ναρκωτικών. «Άρα αυτή η πολύ δύσκολη απόφαση που πρόκειται να λάβει ο πρόεδρος θα πρέπει να βρει την ισορροπία και να ανακαλύψει ποια πορεία προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά».

Σε ολόκληρο τον κόσμο οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 100,000 και τα κρούσματα τα 1,7 εκατομύρια. Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων, όμως, είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερος διότι πολλές χώρες δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ παρά μόνο στους ανθρώπους εκείνους που χρειάζονται νοσηλεία. Από αυτούς τους ασθενείς, τουλάχιστον 344.600 έχουν αναρρώσει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here