Πρωταθλητές της καινοτομίας χαρακτηρίζουν πολλοί τους Ιάπωνες και όχι άδικα, αφού έχουν προσφέρει πολλά στο χώρο της τεχνολογίας και σε πολλούς άλλους.
Αυτή τη φορά προνόησαν για αυτούς που βαριούνται να καθαρίσουν τη μπανάνα και έτσι καλλιέργησαν μπανάνες οι οποίες δεν θέλουν καθάρισμα.
Η ιδέα ανήκει στη γιαπωνέζικη φάρμα D&T που, με τη μέθοδο κατάψυξης, καλλιέργησε μπανάνες οι οποίες έχουν πολύ μαλακή φλούδα.
Tις μπανάνες Mongee, μπορεί κάποιος να καταναλώσει μόνο αν δει πάνω σε αυτές καφέ κηλίδες.