«Έφυγε» γνωστός Πατρινός εκδότης- Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο

0
141

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη ο ιδρυτής και εκδότης της εφημερίδας «Γνώμη» Χρήστος Χριστόπουλος σε ηλικία 75 ετών.

Ο εκλιπών νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας.

Με τη σύζυγό του Λιάνα Σκιαδαρέση απέκτησαν τρία παιδιά. Τον Γιάννη, τη Γεωργία και την Εύη.

Το κείμενο της εφημερίδας για τον θάνατο του εκδότη:

Η ψυχή μας, ο ιδρυτής και εκδοτής της «Γνώμης» Χρήστος Ι. Χριστόπουλος «έφυγε» από τη ζωή σήμερα το πρωί. Το τελευταίο αντίο θα του απευθύνουμε την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Ο Χρήστος Ι. Χριστόπουλος, ο αρχαιότερος ιδρυτής και εκδότης της Ελλάδας, έχασε τη σκληρή μάχη το πρωί της Τρίτης που έδινε τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» όπου νοσηλευόταν. Πάλεψε γενναία όλες αυτές τις ημέρες μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως έκανε και σε όλη τη διαδρομή της ζωής του.

Η θλίψη και ο πόνος είναι μεγάλος για την οικογένεια της «Γνώμης» που χάνει τον «πατέρα» της και τον άνθρωπο που πριν 46 χρόνια, σύστησε την εβδομαδιαία «ΓΝΩΜΗ» στο πατραϊκό κοινό. Η «ΓΝΩΜΗ» γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου 1972 και επί τριάντα χρόνια υπήρξε η μεγάλη και σταθερή εβδομαδιαία ενημερωτική φωνή της Αχαΐας.
Στις 8 Ιανουαρίου 2002, ο Χρήστος Χριστόπουλος δημιούργησε και την «Πρωινή ΓΝΩΜΗ», την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας, η οποία πριν από λίγες μέρες μπήκε στον 17ο χρόνο αδιάλειπτης κυκλοφορίας της. Παρά τα πετυχημένα εκδοτικά βήματα και τη σταθερότητα που διασφάλισε, ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης, προχώρησε παραπέρα, δημιουργώντας και την ενημερωτική ιστοσελίδα gnomip.gr.

O Χρήστος Ι. Χριστόπουλος γεννήθηκε το 1942 στην Πάτρα. Ήταν παντρεμένος με τη Λιάνα Σκιαδαρέση-Χριστοπούλου με την οποία και απέκτησαν τρία παιδιά, τη Γεωργία, τον Γιάννη και την Εύη, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει και τέσσερα εγγόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here