Έγγραφο από την Τουρκία -Σκληραίνει τη στάση της στα μεθοριακά επεισόδια

0
155

Έγγραφο ντοκουμέντο που αποδεικνύει την αλλαγή στάσης της Τουρκίας στα μεθοριακά επεισόδια φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τουρκικές Αρχές γνωστοποιούν ότι μεταφέρουν στη στρατοχωροφυλακή την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τον χειρισμό των συμβάντων στον Έβρο. Αφεξής απαγορεύονται η διευθέτηση αντίστοιχων συμβάντων στο τοπικό επίπεδο και η συνεννόηση που υπήρχε μεταξύ στρατιωτικών διοικητών.

Το έγγραφο που δημοσιεύει συντάχθηκε και διαβιβάστηκε στις 17 Μαρτίου, δικαιολογεί ίσως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων», γιατί έπεσε στο κενό, την ημέρα της σύλληψης, η προσπάθεια του Έλληνα τοπικού διοικητή να συνεννοηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του για να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Τότε, ο Τούρκος διοικητής είχε υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί γιατί το χειρισμό της υπόθεσης είχε αναλάβει η στρατοχωροφυλακή.

Ειδικότερα στο έγγραφο γίνεται αναφορά σε επικοινωνία που φέρεται να είχε ένας Έλληνας στρατιώτης με την τουρκική πλευρά για να μεταφέρει αίτημα του διοικητή του να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του και καθίσταται σαφές ότι δεν γίνεται γιατί έχει απαγορευτεί οποιαδήποτε επικοινωνία από πλευράς Τουρκίας και σε περίπτωση κάποιου αιτήματος να γίνεται η επικοινωνία μέσω των συνοριακών αρχών, δηλαδή της στρατοχωροφυλακής.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here