Εγκαίνια για τα τέσσερα βαγόνια του Μετρό Θεσσαλονίκης

0
107

Bαγόνια του υπό κατασκευή μετρό έφτασαν στη Θεσσαλονίκη και η κυβέρνηση το γιόρτασε. Ήταν παρόντες ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, η υποψήφια δήμαρχος Κατερίνα Νοτοπούλου, ο τοπικός βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο επικεφαλής των συγκοινωνιών Αττικής Στέλιος Παππάς.

Φορώντας τα απαραίτητα κράνη παρουσίασαν τον συρμό, 10 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τα τέσσερα βαγόνια, συνολικού μήκους άνω των 51 μέτρων -κάθε βαγόνι έχει μήκος περίπου 13 μέτρα- βρίσκονται στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Ακολούθησε η τοποθέτησή τους με γερανό πάνω στις ράγες, η συναρμολόγησή τους και τα «αποκαλυπτήρια».

Ο συρμός ξεκίνησε από το Ρέτζιο ντι Καλάμπρια και στη συνέχεια πέρασε από το Μπρίντιζι στην Ηγουμενίτσα με καράβι, πριν συνεχίσει οδικώς το ταξίδι για τον τελικό προορισμό του, τη Θεσσαλονίκη.

«Θα γίνουν δοκιμές και πάνω στις σιδηροτροχιές στο αμαξοστάσιο, ενώ τα δοκιμαστικά δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου, πιθανότατα προς το τέλος του Σεπτεμβρίου», εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here