Ειδικό Δικαστήριο έδειξε ο Μητσοτάκης-Τσίπρας: Eίστε σκευωροί

0
127

Ειδικό Δικαστήριο για τον Πάνο Καμμένο και, πιθανώς, για τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο. 

«Είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον Καμμένο. Ταιριάζετε, η συγκολλητική ουσία που σας έφερε κοντά είναι ο τυχοδιωκτισμός, τα ψέματα, ο λαϊκισμός. Όπως ήρθατε μαζί, έτσι θα φύγετε και μαζί. Καταλήξατε ο ένας όμηρος του άλλου. Και όπως ήρθατε μαζί, θα φύγετε και μαζί. Χωρίς Καμμένο ο κ. Τσίπρας πέφτει και αν πάει σε εκλογές θα συντριβεί. Και χωρίς Τσίπρα ο Καμμένος είναι απροστάτευτος», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα θα είχε αποπεμφθεί ο Καμμένος. Μήπως σας εκβιάζει  ότι θα ρίξει την κυβέρνηση; Ηγείστε μιας ανήθικης κυβέρνησης, δεν θα σας σώσει τίποτα. Η επόμενη Βουλή θα διερευνήσει τη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση, όπως και άλλες», πρόσθεσε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Ούτε κρύβομαι, ούτε εκβιάζομαι. Αποφάσισα να μετάσχω στη συζήτηση, διότι δεν πρόκειται πλέον να δεχθώ καμία συκοφαντία και γραφικότητα, Εσείς να δω πού θα κρύψετε τα πρακτικά της Siemens και τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων», απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Έχετε στήσει σκευωρία εδώ και 15 μέρες. Εσείς δουλεύετε για συγκεκριμένους ενδιάμεσους, εκπροσωπείτε συμφέροντα, ενώ εμείς μιλάμε με επίσημους εκπροσώπους. Ο λαός κατάλαβε ότι σας δίνουν γραμμή ΜΜΕ, οι ιδιοκτήτες των οποίων επιδίδονται σε λυσσαλέα επίθεση κατά της κυβέρνησης. Όπως ο κουμπάρος σας, που αγόρασε 7 εφημερίδες, και τα βρήκε με τον πρώην εχθρό του για να αντιμετωπίσουν τον κοινό τους εχθρό που είναι η κυβέρνηση -που τα βάζει με τα σκάνδαλα και την διαπλοκή. Όπως και ο κομιστής, που εκβιάζει για να μην πληρώσει. Ένα μιντιακό λόμπι σας δίνει γραμμή. Εκεί καταντήσατε την ΝΔ. Τι νομίζετε; Έτσι πέφτουν οι κυβερνήσεις; Από τους βαρώνους και τους μηχανισμούς εξουσίας μέσα στην κρατική δομή; Δεν είναι τυχαίο ότι στοχοποιούν τον Καμμένο. Δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο αλλά την κυβέρνησή μας. Στο βάθος του αρρωστημένου τους μυαλού είναι να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης, θεωρώντας ότι είναι αδύναμος κρίκος ο Καμμένος. Θέλουν πάση θυσία να ρίξουν την κυβέρνηση ώστε να μην είναι αυτή η κυβέρνηση που θα βγάλει την χώρα από την κρίση.
Βλέπετε ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που εσείς αποτύχατε και θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια τον Αύγουστο 2018. Όχι μόνο θα βγάλουμε την τετραετία αλλά θα νικήσουμε και στις επόμενες εκλογές και αυτό σας τρομοκρατεί».

Νωρίτερα ο αρχηγός της ΝΔ είχε θέσει 6 ερωτήματα:

1. Γιατί ενώ η Βουλή είχε επιλέξει μια διακρατική Government to Government συμφωνία, εσείς επιλέξατε έναν μεσάζοντα; Επιτρέψτε μου να σας διαβάσω μια αποστροφή του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα. Έλεγε ο κ. Βίτσας απαντώντας στον κ. Κυρίτση: Δεν μπορούμε να κάνουμε μια συμφωνία με κάποιον που δεν εκπροσωπεί κράτος. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μόνο που εσείς επιλέξατε έναν μεσάζοντα και το ερώτημα είναι γιατί…

2. Την ίδια στιγμή που η πρεσβεία μας στο Ριάντ είχε ρητά ενημερώσει ότι ο συγκεκριμένος δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία εσείς υπογράψατε με τον Βασίλειο Παπαδόπουλο.Γιατί;

3. Ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν 66 εκατ. ευρώ;

4. Γιατί δεν ενημερώσατε τη Βουλή για την ύπαρξη του μεσάζοντα;

5. Η Βουλή έχει συμφωνήσει να πουληθούν 300.000 βλήματα.Οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονταν για 100.000 βλήματα.Πού θα πήγαιναν τα επιπλέον βλήματα και πού θα πήγαιναν τα λεφτά;

6. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι ο κ.Καμμένος είπε ότι δεν γνωρίζει τον κ. Παπαδόπουλο. Από την εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, στις 27 Ιουνίου του 2017, γράφει ο κ. Παπαδόπουλος: «Σε συνέχεια σημερινής μας συνάντησης στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας…» Τα γνωρίζατε όλα αυτά κ. Τσίπρα; Έγιναν όλα καλώς; Τον στηρίζετε, ναι ή όχι; Καθαρές κουβέντες.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here