Είναι τρελοί οι χρεοκοπημένοι Έλληνες;

6
43

Ζούμε, άραγε, σε χρεοκοπημένη χώρα; Που κοιμάται και ξυπνάει με τις αναλύσεις του Μπλούμπεργκ και των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς; Με μισθωτούς που μετρούν τα κομμένα «δώρα» τους; Με φοροφυγάδες που τρέμουν τα μέτρα του Παπακωνσταντίνου;

Ποια εικόνα θα αποκόμιζαν, άραγε, ο Τόμσεν και η παρέα του στην τρόικα, αν έβλεπαν τις ατέλειωτες ουρές στους εθνικούς δρόμους (με την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη!); Αν κοίταζαν τις γεμάτες καφετέριες (με τον ακριβότερο καφέ στην Ευρώπη!); Τι θα σκέφτονταν, άραγε, αν έβλεπαν τους μισοάδειους δρόμους της πρωτεύουσας την Τρίτη του Πάσχα, εργάσιμη (υποτίθεται…) ημέρα;

Είναι τρελοί αυτοί οι χρεοκοπημένοι Έλληνες; Ή απλώς βγάζουν τη γλώσσα τους στην κρίση έχοντας ακόμη κεκτημένη ταχύτητα από το «χαλαρό» παρελθόν και αρνούνται να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση; Μήπως παίρνουν παράδειγμα από τους πολιτικούς ταγούς τους; Αν δεν κάνουμε λάθος ουδείς έμεινε πασχαλιάτικα στο κλεινόν άστυ, για να δώσει το μέτρο της λιτότητας, έστω τηρώντας τα προσχήματα.

Το πολιτικό προσωπικό φλυαρεί περί την κρίση, αλλά η συμπεριφορά του άλλα δείχνει. Οι υπουργοί διαφωνούν μεταξύ τους για καίρια ζητήματα κυβερνητικής πολιτικής και ο πρωθυπουργός απλώς προεδρεύει. Και οι της αντιπολίτευσης ανταλλάσσουν μπηχτές για το πόσο ευεργετική ή εγκληματική ήταν η απογραφή που έκανε ο Αλογοσκούφης το 2004!

Καμιά αίσθηση του επείγοντος οι μεν, στο μικροκομματικό τους κόσμο οι δε. Γιατί, λοιπόν, να τους πάρουν στα σοβαρά οι πολίτες; Παρόλα αυτά ο λογαριασμός έρχεται (αυτός που έχει έρθει μέχρι στιγμής είναι μάλλον ήπιος) και θα δούμε ποιοι θα τον πληρώσουν πρώτοι. Σίγουρα, πάντως, δεν θα είναι οι της τρόικας, τους οποίους κατατροπώσαμε αυτές τις μέρες….

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κε Καρελιά καλησπέρα σας κ χρόνια σας πολλά.
    Δεν ξέρω αν είναι τρελλοί , ξέρω όμως ότι αν δεν έχεις χρήματα δεν πας πουθενά. Όπως εγώ που είμαι άνεργη εδώ κ 10 μήνες. Δεν είμαι από την επαρχία, δυστυχώς γεννήθηκα εδώ όπως κ οι γονείς μου. Όμως δεν έχω χρήματα ούτε για να πάρω ένα λεωφορείο κ να πάω κάπου εκτός Αττικής εννοώ. Προφανώς όλοι αυτοί που έφυγαν, δεν νοιάστηκαν ούτε για την βενζίνη, ούτε για τα διόδια, ούτε τα δώρα που προφανώς θα πήραν σαν επισκέπτες που ήταν, ούτε για την κρίση, γιατί θα είχαν την οικονομική ευχέρεια. Κ ήταν αρκετοί αυτοί που έφυγαν γιατί άδειασε η μισή Αθήνα κ τα προάστεια της΄.
    Είναι όντως πολύ ωραίο να μπορείς να ξεφεύγεις από τα καθημερινά έστω κ λίγες μέρες, όμως όταν επιστρέψεις δεν θα πρέπει να είσαι πάλι μίζερος, κατσούφης κ να λες ότι δεν έχεις χρήματα να βγάλεις τον μήνα. Είναι αδικία.

  2. Τίποτα απ’ όλα αυτά δε συμβαίνει κ. Καρελιά. Οι Έλληνες ούτε τρελοί είμαστε ούτε χρεοκοπημένοι. Χρεοκοπημένη είναι η πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί να έχουμε επηρεαστεί από την οικονομική κρίση, μπορεί να μας έχουν βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι αλλά δε θα μας επιβάλλουν να κάτσουμε μέσα στα σπίτια μας να μοιρολογούμε την τύχη μας. Και να είστε σίγουροι οτι αν εξακολουθήσουν οι πολιτικοί (όχι όλοι) να συμπεριφέρονται αλαζονικά και δεν αισθανθούμε εμείς οι απλοί πολίτες οτι κάτι αλλάζει σ’αυτόν τον τόπο, μπορεί την επόμενη φορά αυτή η έξοδος να μην είναι μια απλή καθημερινή και ευχάριστη Κυριακή του Πάσχα αλλά κάτι διαφορετικό. Αρχίζει ο καθένας από μας ανεξαρτήτως ιδεολογικών και άλλων πεποιθήσεων να καταλαβαίνει ότι αυτή η πολιτική που ακολουθείται δυστυχώς δεν βγάζει πουθενά. Υπάρχει απογοήτευση και αγανάκτηση γιατί ο κόπος όλων των Ελλήνων καταστρέφεται καθημερινά. Οι πολιτικοί δεν έχουν μάλλον επίγνωση της σοβαρής κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει και αν δεν το αντιληφθούν σύντομα η κοινωνική συνοχή που τόσο πολύ θα ήθελαν και σίγουρα όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε δυστυχώς θα σπάσει. Τώρα πραγματικά ισχύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά η φράση του ίδιου του Πρωθυπουργού «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» αλλά όλοι μαζί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here