Είναι πολλά τα λεφτά Γιώργο!

5
1620

Το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε δίκιο όταν έλεγε, προεκλογικά, το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» αποτελεί, πλέον, κοινό τόπο. Μόνο που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν «καθαρίζει» αποχωρώντας. Ούτε οι «δελφίνοι» του, με το να τον αντικαταστήσουν. Γιατί, ο Γιώργος Παπανδρέου φεύγει αφήνοντας πίσω του χρέη τα οποία αναλαμβάνουν αυτοί. Περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ χρωστά ως κόμμα το ΠΑΣΟΚ και μερικά δισ ευρώ είναι τα όσα πήρε από τους Έλληνες η κυβέρνησή του.

Σήμερα, μερικές δεκάδες χιλιάδες από εκείνους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009, είναι άνεργοι. Και ξεπερνούν το εκατομμύριο όσοι είδαν το ατομικό και οικογενειακό τους εισόδημα να μειώνεται. Το επισημαίνουμε γιατί αυτοί έχουν έναν λόγο παραπάνω να αισθάνονται προδομένοι. Τουλάχιστον όσοι δεν τους είχαν ψηφίσει, δεν τους είχαν πιστέψει.

Οι «δελφίνοι» του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιληφθούν πως δεν «καθαρίζουν» ούτε αν κάνουν νέα κόμματα. Γιατί όλοι διατυμπάνιζαν τα προηγούμενα χρόνια ότι είναι ιδρυτικά στελέχη ή από μικρά παιδιά στο Κίνημα. Οπότε, εκτός από μετοχές, έχουν συμμετοχή και στα χρέη. Έστω κι αν κλείσουν το παλιό «μαγαζί» και ανοίξουν άλλο δίπλα.

Ευτυχώς, στην πολιτική άρθρο 99 δεν υπάρχει. Και, δυστυχώς, για αυτούς, ο χρόνος της καταστροφής είναι πολύ κοντινός για να προλάβει να λειτουργήσει η περίφημη «κοντή» μνήμη για την οποία φημίζεται ο λαός μας. Θα πρέπει, λοιπόν, να μείνουν και να δώσουν τη μάχη. Για να διορθώσουν τα λάθη και να επιστρέψουν πίσω τα όσα πήραν από τους πολίτες.

Και αν κάποια από αυτά κακώς τα έδωσαν, να αναλάβουν την ευθύνη να πουν την αλήθεια. Γιατί, δε γίνεται ο μέσος όρος ασφάλισης για την επικουρική σύνταξη στον ιδιωτικό τομέα να είναι κάτω από τα 15 χρόνια. Πώς να δώσει πίσω ένα κράτος που δεν εισέπραξε ποτέ, προφανώς για να περνούν καλά οι πολίτες του και οι πολιτικοί του πολύ καλύτερα.

Η ώρα της αλήθειας, όμως, έφθασε, είτε το θέλουν είτε όχι. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά και, το κυριότερο, δεν υπάρχουν.

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συγχαρητήρια Γιάννη για την παρέμβασή σου.Επιτέλους κάποιος από εσάς που έχετε την πρόσβαση στα διάφορα ΜΜΕ πρέπει να το λέτε και να το γράφετε συνεχώς για τους κύριους υπαίτιους της κρίσης,τους πολιτικούς!Και σε επίπεδο άσκησης της πολιτικής εξουσίας αλλά και σε επίπεδο παρακμιακών συμπεριφορών.Μετά τον εμφύλιο η Δεξιά κατέστρεψε το ηθικό,την επιστημονική κατάρτιση και την αναγκαία κοινωνική συνοχή των μισών Ελλήνων και το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε σε επίπεδο οικονομίας τον παραγωγικό ιστό της χώρας,εξέθρεψε έναν εχθρικό προς τον πολίτη δημόσιο τομέα και μετέτρεψε τον φοβιςμένο πολίτη σε αυθαίρετο πολίτη.

 2. Είναι γεγονός ότι ο Γιώργος πάτησε πολλούς κάλους αφού πέταξε την αλήθεια στα μούτρα του ‘Ελληνα.
  «Τα είδε όλα» μέσα σε δύο χρόνια όπως είπε έχοντας απέναντί του αερολόγους αριστεροδεξιούς, «ειδικούς» αναλυτές τηλεπαραθυράτους καταχρεωμένων μέσων ενημέρωσης και «περήφανους» Έλληνες που δεν ήθελαν να «ξεπουλήσει» την πατρίδα.
  Η δε πρόταση του περί δημοψηφίσματος για την νέα δανεικακή σύμβαση, ξεβράκωσε όλο το πολιτικό και μηντιακό καταστημένο της «Δημοκρατίας των ειδικών» που ζούμε.
  Οι «σύντροφοί» του ΤΩΡΑ τον εμφανίζουν σαν τον μοναδικό υπεύθυνο προκειμένου να διασωθούν οι ίδιοι συνεχίζοντας το επάγγελμα.
  Και όλα αυτά χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ να παρουσιάζει εναλλακτική πρόταση υποκρινόμενοι όλοι ότι δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα για το μέλλον της χώρας μας.
  Ντροπή…

 3. Οι πιο παλιοί απο εμάς λέγανε οτι αν δεν χορέψεις τον χορό δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι.Δυστυχώς η ευκολη κριτική των προβεβλημένων δημοσιογράφων έχει συμβάλει και αυτή στα μέγιστα στην μιζέρια που ζούν οι Ελληνες σήμερα.
  Απο την αρχή της διακυβέρνησης Παπανδρέου οι προβεβλημένοι δημοσιογράφοι ακολουθώντας την γραμμή του ομίλου που δουλέυουνε προσπαθήσανε και έχουνε καταφέρει μέχρι σήμερα να διαστρεβλώνουν την αλήθεια.Μια αλήθεια που παραμένει αμείλικτη και μας περιμένει τις επόμενες μέρες.Διότι τα κούφια λόγια δεν περνάνε πια.Ακόμα περιμένουμε απο όλους αυτούς τους προβεβλημένους δημοσιογράφους που έχουνε άποψη να μας πούνε την άλλη λύση η οποία όμως θα μπορεί να γίνει και αποδεκτή απο την Μερκοζί.
  Χρόνια κατηγορούσανε το πολιτικό σύστημα οτι φοβάται το δημοψήφισμα και όταν πήρε μια δημοκρατική απόφαση ο Παπανδρέου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος τότε ξαφνικά είπανε οτι τι δημοψήφισμα δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας.

  Η ώρα της αλήθειας έφτασε και για σας κ.Αντύπα πλέον.Θέλετε να παραμείνουμε στο Ευρώ με τους όρους Μερκοζί ή θέλετε να γυρίσουμε στην δραχμή?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here