Εισαγγελέας: Να αθωωθεί ο Τσουκάτος για το 1 εκατ της Siemens

0
92

H εισαγγελέας πρότεινε να αθωωθεί ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο «ταμίας» του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια του Κώστα Σημίτη, από την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκε με 1 εκατομύριο μάρκα από τη Siemens και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ο κ. Τσουκάτος έχει αποδεχθεί ότι πήρε τα χρήματα, μέσω παρένθετων λογαριασμών, έχει υποστηρίξει όμως ότι τα παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ χωρίς να κρατήσει τίποτα για τον εαυτό του -πράγμα που επιβεβαίωσαν και οι επίσημοι ταμίες του κόμματος.

Η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά ανέφερε ότι κατά την κρίση της τα λεφτά δεν πήγαν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά σε υπαλλήλους του ΟΤΕ που όμως δεν εντοπίστηκαν από τις πολύχρονες έρευνες.

«Δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι το ποσό αυτό δόθηκε πράγματι ως χορηγία στο κόμμα, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο κατηγορούμενος. Οι ταμίες του κόμματος ήρθαν οψίμως στο δικαστήριο να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό», σημείωσε.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παραδοχή της εισαγγελέως ότι τα χρήματα δεν δόθηκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ,

Ο δικηγόρος του Θεόδωρου Τσουκάτου, Διονύσιος Γκούσκος, δήλωσε: «Η πρόταση της κ. εισαγγελέως περί αθώωσης του κ. Τσουκάτου, ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μια πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here