Εισαγγελική βόμβα για Παπανδρέου -Παπακωνσταντίου‏

0
39

Βόμβα μεγατόνων στέλνουν στη Βουλή οι δυο οικονομικοί Εισαγγελείς. Μιλάμε για τον φάκελλο της Στατιστικής Υπηρεσίας και ειδικότερα για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, τον προσδιορισμό του οποίου χαρακτηρίζουν ως αυθαίρετο.

Οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης αναφέρουν ότι προέκυψαν ευθύνες για τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και άλλους υπουργούς, και ζητούν να πράξει τα δέοντα η Βουλή.

Ζητούν, δηλαδή, την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Στην πραγματικότητα, οι δυο εισαγγελείς κατηγορούν την κυβέρνηση Παπανδρέου ότι φούσκωσε τεχνητά το έλλειμμα (προφανώς, για πολιτικούς λόγους) -πράγμα που επιβάρυνε δραματικά τη διεθνή θέση της χώρας και κατέστησε αναγκαία, αργότερα, τη λήψη ιδιαίτερα επαχθών μέτρων για τους πολίτες.

Είναι, χωρίς αμφιβολία, μια σημαντική εξέλιξη η οποία -εξ αντικειμένου- οπλίζει με βέλη και τη φαρέτρα της αντιπολίτευσης.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, και όπως και αν εξελιχθούν, δε μπορεί να μην επισημανθεί το γεγονός ότι οι Εισαγγελείς προβαίνουν σ’ αυτή την κίνηση ένα 24ωρο μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους ο υπουργός Δικαιοσύνης.Θυμίζουμε ότι ο κ. Παπαϊωάννου τους κατηγόρησε ότι, με τις ενέργειές τους, βλάπτουν το κύρος της Δικαιοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here