Εισβολή διαδηλωτών στο Πεντάγωνο – Κοιμόταν η αστυνομία

0
42

Οι πρωτοφανείς εικόνες που εκτυλίχθηκαν το πρωί στο υπουργείο Άμυνας, θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους. Εργαζόμενοι των Ναυπηγίων Σκαραμαγκά, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους εδώ και έξι μήνες,
εισέβαλαν ανενόχλητοι στο Πεντάγωνο, σπάζοντας τα ρολλά και τα τζάμια της εισόδου, και έφτασαν μεχρι την είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού!

Τόσο οι σκηνές αυτές, όσο και εκείνες που ακολούθησαν, εκθέτουν τη χώρα διεθνώς, καθώς μεταδίδουν μήνυμα ακυβερνησίας στη διεθνή κοινή γνώμη. Μετά τις μάταιες προσπάθειες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου να κατευνάσει τα πνεύματα, στον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες συνεπλάκησαν με τους διαδηλωτές, κάνοντας μάλιστα χρυσή δακρυγόνων και γκλομπς.

Οι ευθύνες της αστυνομίας είναι προφανείς και τις επισημαίνουν και ανώτατοι παράγοντες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Καθυστέρησαν χαρακτηριστικά να στείλουν δυνάμεις των ΜΑΤ στο Πεντάγωνο, παρότι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι επρόκειτο να γίνει συγκέντρωση εργαζομένων.

Οι συλλήψεις που έκαναν, με καθυστέρηση μέσα στο προαύλιο του υπουργείου, έχουν πυροδοτήσει νέα ένταση -αυτή τη φορά έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Εργαζόμενοι, μαζί με βουλευτές από τον Σύριζα και το ΚΚΕ, έχουν κλείσει τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here