Εξετάστηκε για κορωνοϊό ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

0
15

Δεν έχει προσβληθεί από κορωνοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ. Υπεβλήθη σε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Το ανακοίνωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκρίθη αναγκαίο να εξεταστεί, καθώς τις προηγούμενες μέρες είχε βρεθεί στον ίδιο χώρο με δυο άτομα τα οποία διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

Χθες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται το μέτρο απαγόρευσης πτήσεων στο έδαφος των ΗΠΑ και για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

«Οι Αμερικανοί στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία μπορούν να επιστρέψουν, καθώς και οι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ που βρίσκονται στις δύο αυτές χώρες. Θα πρέπει να εισέλθουν από ορισμένα αεροδρόμια, όπου θα περάσουν από ελέγχους, πριν τεθούν σε καραντίνα στα σπίτια τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. 

Ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε, επίσης, ότι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο διακοπής των εσωτερικών πτήσεων προς ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ.

Έως τώρα 50 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στις ΗΠΑ και την Παρασκευή ετέθησαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η απόφαση αυτή δίνει την δυνατότητα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποδεσμεύσει 50 δισ. δολάρια για την καταπολέμιση του ιού. Θα χαλαρώσουν οι κανονισμοί που αφορούν την ασφαλιστική κάλυψη για παροχές υγείας, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την δημιουργία νέων νοσοκομείων και η έρευνα για θεραπεία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here