Έκανε λάθος η Φουρέιρα με τον αλβανικό αετό, αλλά ψυχραιμία…

0
823

Συμπαθής και αγωνίστρια η Ελένη Φουρέιρα, φιλαράκι, αλλά ο σχηματισμός τού αλβανικού αετού με τον συνάδελφό της από τα Τίρανα, ωραία κίνηση δεν ήταν. Το σωστό να λέγεται.

Είναι αλήθεια ότι κατάγεται από την Αλβανία και, προφανώς, νιώθει ισχυρό τον δεσμό με την πατρίδα της. Λογικό και σεβαστό. Είναι αλήθεια, επίσης, πως είχε δεχθεί μπούλινγκ στην Ελλάδα, όταν το είχε αποκαλύψει. Γι αυτό και αναγκάστηκε να το κρύβει, τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, ζει στην Ελλάδα, κάνει καριέρα στην Ελλάδα και είναι αγαπητή στην ελληνική νεολαία. Κανείς δεν στέκεται στον τόπο γέννησης της, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Επιπλέον, τώρα εκπροσωπεί στη Eurovision την Κύπρο.

Ε, θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτική, φιλαράκι. Ο αλβανικός αετός αποτελεί σύμβολο τού αλβανικού εθνικισμού και αλυτρωτισμού. Θα έπρεπε να το ξέρει και να αποφύγει τον σχηματισμό του, μαζί με τον συνάδελφό της, που εκπροσωπεί την Αλβανία στον διαγωνισμό τραγουδιού.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ήθελε να προκαλέσει τους Έλληνες. Μάλλον να δηλώσει την υπερηφάνεια της για την καταγωγή της, ήθελε. Δικαίωμά της είναι. Θεωρώ ειλικρινή τη δήλωσή της ότι δεν έχει σχέση με τα «ζητήματα εθνικισμού» που τής χρεώνουν.

Να θυμίσω, φιλαράκι, ότι και η δικιά μας Βίκυ Λέανδρος έχει εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο στη Eurovision, όπως και η Έλενα Παπαρίζου τη Σουηδία. Και οι δυο δήλωναν περήφανες για την Ελλάδα. Βέβαια, ούτε το Λουξεμβούργο ούτε η Σουηδία εγείρουν θέμα…Τσαμουριάς, αλλά ας μην κατηγορήσουμε τη Φουρέιρα ότι το εγείρει εκείνη, συντασσόμενη με τους ακραίους Αλβανούς εθνικιστές. Και ας μη δώσουμε την ευκαιρία στους εγχώριους ακραίους να στραφούν εναντίον της.

ΥΓ Τα λέω αυτά, φιλαράκι, παρότι γνωρίζεις ότι ουδόλως με συγκινούν τα τραγούδια της  και, γενικότερα, το είδος μουσικής που υπηρετεί…

Έκανε λάθος η Φουρέιρα με τον αλβανικό αετό, αλλά ψυχραιμία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here