100 μέρες aixmi.gr

24
70

Ένα παγωμένο απόγευμα του Δεκεμβρίου ξεκίνησε το «ταξίδι» του το aixmi.gr και σήμερα, δεύτερη μέρα της Άνοιξης -κατά την Εαρινή Ισημερία- συμπληρώνει 100 μέρες στην τρικυμισμένη «θάλασσα» των απόψεων, του προβληματισμού, των ιδεών. Σε μια Ελλάδα, που πασχίζει να αποδείξει ότι είναι πτωχευμένη οικονομικά, αλλά όχι και πνευματικά ή αξιακά. Σε έναν κόσμο που «κοιλοπονάει» και φέρνει είτε ανατροπές, όπως στην Τυνησία και την Αίγυπτο χθες, τη Λιβύη σήμερα, την Υεμένη και τη Συρία αύριο- είτε τερατώδεις καταστροφές, όπως εκείνες που συνόδευσαν τα 9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Σ’ αυτές τις 100 μέρες, 185 σημαντικοί άνθρωποι απ’ όλους τους χώρους κατέθεσαν και μοιράστηκαν τις αγωνίες τους, τις προσδοκίες τους, την κριτική τους σκέψη -στο όνομα των πεποιθήσεών τους και μόνο. Χωρίς προκαταλήψεις και εμμονές. Δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, πολιτικοί επιστήμονες, καλλιτέχνες, άνθρωποι των κοινωνικών κινημάτων.

Γράφτηκαν έως τώρα πάνω από 900 άρθρα και δημοσιεύτηκαν περισσότερα από 4.400 σχόλια. Χωρίς διαφημιστική καμπάνια, χωρίς διαφημιστικές καταχωρίσεις, ιδιωτικές ή κρατικές, το aixmi.gr γρήγορα αγκαλιάστηκε από χιλιάδες Έλληνες -όχι μόνον εντός, αλλά και εκτός συνόρων. Δίπλα σε κορυφαίες προσωπικότητες ήρθαν να προστεθούν νέα παιδιά -κάποια και κάτω από τα 20- που ζήτησαν να συνεισφέρουν με τη φρεσκάδα της νιότης τους στον δημόσιο διάλογο. Για μένα δεν υπήρχε μεγαλύτερη χαρά και καλύτερη απόδειξη: Η γενιά που έρχεται, η γενιά που εμείς της κλέψαμε την ελπίδα, είναι πιο ταλαντούχα και πιο ψυχωμένη απ’ τη δική μας. Ευτυχώς! Για φαντάσου να κρυβόταν στα δύσκολα. Και τώρα η χώρα είναι στα πολύ δύσκολα.

Το ταξίδι δεν είχε μόνο λιακάδες, εννοείται. Κάποιοι είδαν και σ’ αυτή την προσπάθεια, μια ευκαιρία να αξιοποιήσουν το έμφυτο ή επίκτητο «ταλέντο» τους. Άλλος γιατί θεωρούσε εαυτόν οιονεί ιδιοκτήτη της «πνευματικότητας» του διαδικτύου, άλλος γιατί ως δημοσιογραφικό απόβλητο είχε μάθει να τρέφεται απ’ την ανωνυμία θαρρώντας -τρομάρα του- ότι εσαεί θα τη βγάζει καθαρή, και άλλος γιατί προτιμά να μισθοδοτεί τον υπόκοσμο και να τρομοκρατεί όσους γράφουν σε ανεξάρτητα βήματα διαλόγου. 

Κλείνοντας το σύντομο σημείωμά μου, θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όσους εθελοντικά καταθέτουν τις απόψεις τους στο aixmi.gr, καθώς και τους φίλους αναγνώστες που συμμετέχουν στο ταξίδι ως αναγνώστες και σχολιαστές. Και, βέβαια, την Κατερίνα, την Ελένη, τη Βίκυ, τον Μάκη, τον Θανάση, τον Βαγγέλη, αλλά και τον Γιώργο (που ακόμη δεν έχω πείσει να αρθρογραφεί). Εκείνοι ξέρουν το γιατί.

Θυμηθείτε πως ό,τι διαβάζετε εδώ είναι αυθεντικό -είτε συμφωνείτε είτε όχι. Όπως θα ‘λεγε ο φίλος μου Αντώνης Κανάκης «δεν είναι δήθεν το όλο πράγμα ρε συ Χρήστο»… Και έτσι κι αλλιώς για μια δημόσια αγορά διαλόγου, μιλάμε, δεν φιλοδοξούμε να αλλάξουμε την τροχιά των πλανητών…

24 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρηστο καλημέρα. Μέσα απο το διάλογο, χωρίς κραυγές, που μας προσφέρει η αιχμη η τροχιά των πλανητών δεν αλλάζει , μεταβάλλεται όμως η διαδρομή της σκέψης και μπαίνει λιθαράκι στην αμφισβήτηση. Που κι αυτή τη μοιραζόμαστε. Δεν είναι τυχαία η συμπτωματική τόση συμμετοχή σε τόσο σύντομο διάστημα. Το βασικότερο όμως είναι οτι η πλειονότητα των άρθρων και των σχολίων ΔΕΝ εξυπηρετούν καμιά απολύτως σκοπιμότητα. Απόψεις κατατίθενται. Με τη βασική αρχή του σεβασμού του αντίλογου. Αυτο για μένα, είναι η ουσιαστική ελευθερία του λόγου και το μεγαλείο του διαλόγου! Διότι επιπλέον, στις συζητήσεις που φιλοξενούνται εδώ, αναμφισβήτητα, κανείς δεν προσβάλλει κανέναν! Μηπως ωρίμασαν, επιτέλους, οι συνθήκες να εξετάσουμε ουσιαστικά, σοβαρά και υπεύθυνα το πρόβλημα έλλειψης ηθικής του διαδυκτίου? Το θέλουμε?

 2. Κύριε Παναγιωτόπουλε,
  ονειρεύομαι την αιχμή…πιο αιχμηρή, να μπορεί να τρυπάει τα σκουριασμένα μυαλά ορισμένων νεοελλήνων, ονειρεύομαι η αιχμή να δώσει μεγαλύτερο βήμα στους νέους (καρφί στην ψυχή μου το ποίημα του νεαρού Αλέξανδρου), ονειρεύομαι η αιχμή να αρχίσει να φιλοξενεί περισσότερους ποιητές, συγγραφείς και συνθέτες, ονειρεύομαι η αιχμή να αρχίσει να ενοχλεί, άρα και να αφυπνίζει τους πολιτικούς, που δυστυχώς ζουν σε ένα δικό τους γυάλινο κόσμο και δεν υπηρετούν πολιτικά και ανθρώπινα τους πολίτες και την κοινωνία. Ονειρεύομαι η αιχμή να δώσει ελπίδα και»τσαμπουκά’ στους νέους των 700 Ευρώ, όχι να αγοράζουν…γιαουρτάκια αλλά βιβλία και δίσκους. Ονειρεύομαι η αιχμή να γίνει η «παραμυθία¨των απομάχων της ζωής, που η εξουσία αποφάσισε να τους στερήσει την έτσι κι αλλιώς πενιχρή τους σύνταξη. Ονειρεύομαι η αιχμή να δώσει δύναμη σε όλους τους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να αποκτήσουν ξανά όλα όσα στερούνται που έτσι κι αλλιώς δικαιωματικά τους ανήκουν. Ονειρεύομαι η αιχμή να δώσει δύναμη στους «ονειροπόλους» και όχι στους συνδικαλιστές και πολιτικούς που «χαχανίζουν» μέσα στα οφίτσιά τους.
  Ονειρεύομαι η αιχμή να δώσει όνομα και επίθετο στα όνειρά μας.
  Προς το παρόν…τέλος τα όνειρα, εδώ αρχίζει η ζωή.
  Σας ευχαριστούμε για την αιχμή…άρχισε ήδη να ενοχλεί.

 3. Πολυ ωραίο site , το οποίο χρειαζόταν πάρα πολύ. Καλή τυχη στη συνέχεια.
  Υ.γ. Τα μυνηματα θα μπορούσανε να περνάνε και λίγο πιο γρήγορα πιστεύω.

 4. Εμείς ευχαριστούμε για αυτή την τόσο αξιόλογη ιδέα της aixmi.gr κύριε Παναγιωτόπουλε.
  Γιατί πλέον μπορούμε κι εμείς να ακουστούμε, να διαβαστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες και σκέψεις, να διαφωνήσουμε ή να συμφωνήσουμε, να κάνουμε διάλογο σωστό, πέρα από τα ΠΡΕΠΕΙ και τα ΜΗ…
  Ευχαριστούμε.

 5. » Ευτυχώς που ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος και μπορούμε να τον έχουμε όλοι μαζί »
  Και το Διαδίκτυο επίσης. Καλή συνέχεια !

 6. ‎Σας ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου κ. Παναγιωτόπουλε για την ευκαιρία να καταθέτω και να μοιράζομαι σε έναν τέτοιο αξιόλογο ιστότοπο τις ιδέες μου, τις απόψεις μου, τις αγωνίες μου, τη ψυχή μου…

  Όταν οι μεγαλύτερες γενιές πετάξουν από επάνω τους την μεγαλομανία τους, την σάπια ματαιοδοξία τους, τον υπέρμετρο ναρκισσισμό τους, τότε ίσως καταννοήσουν πως το μέλλον είναι στα χέρια τους.

  Αυτή η γενιά πρέπει να γυρίσει το κεφάλι και να ρίξει φως στην νέα γενιά και να σταματήσει να στέκεται μπροστά της επισκιάζοντάς την. Η νέα γενιά δεν κρύβεται. Πάντα θα λάμπει όσο υπάρχουν άνθρωποι που θα κάνουν ένα βήμα πίσω για να περάσει εκείνη μπροστά. Εκεί ακριβώς που ανήκει.

 7. «το πιο μακρύ ταξιδι μου εσύ», ας είναι το μοτίβο κάθε 100 ημερών! ! !
  Κάθε «βήμα» τεκμηριωμένης έκφρασης είναι ΟΑΣΗ σήμερα που μόνο σλόγκαν και «διαφημιστικές» ειδήσεις μας προσεγγίζουν… [πιστή αναγνώστρια της «αιχμής»]

 8. Οπως ειπε ο Αριστοτέλης ( το βρηκα στο ιντερεντ ειναι η αληθεια) «Όλες οι ανθρώπινες ενέργειες έχουν μια ή περισσότερες από τις παρακατω επτά αιτίες: πιθανότητα, φύση, εξαναγκασμοί, συνήθεια, λόγος, πάθος, επιθυμία.». Η γνωση και η ελευθερια της εκφρασης ειναι οτι πολυτιμοτερο εχουμε και γι’αυτο σε ευχαριστω που μεσω της σελιδας σου εχω την δυνατοτητα αυτη!

 9. Χρόνια Πολλά «»aixmi» με την ευχή να μην γίνεις ποτέ δήθεν «αιχμή» :

  Κάποτε ο Πρόεδρος της Αμερικής και Πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης πήραν μέρος σε έναν αγώνα δρόμου. Αμέσως μετά τον αγώνα, το Αμερικανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδιδε: «Σε αγώνα δρόμου που διεξήχθη σήμερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος τερμάτισε πρώτος, ενώ ο Σοβιετικός μόλις που κατόρθωσε να τερματίσει τελευταίος».
  Για το ίδιο γεγονός, το Σοβιετικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδιδε: «Σε αγώνα δρόμου, που διεξήχθη σήμερα, ο Σοβιετικός Πρόεδρος τερμάτισε δεύτερος, ενώ ο Αμερικανός μόλις και μετά βίας κατάφερε να τερματίσει, πριν τον τελευταίο».
  Και τα δύο πρακτορεία, βεβαίως, έλεγαν την αλήθεια.
  Κανένα από τα δύο πρακτορεία δεν παραποιούσε την πραγματικότητα. Και τα δύο, όμως, παρέλειπαν μια σημαντική λεπτομέρεια: Οτι οι δρομείς ήταν όλοι κι όλοι δύο.
  Καλή πληροφορία είναι αυτή που ξεχωρίζει τα γεγονότα από το σχολιασμό τους.
  Κακή πληροφορία είναι εκείνη, στην οποία αυτά τα δύο μπερδεύονται.

 10. Μακάρι να μεγαλώσετε κι άλλο, χωρίς όμως να διαφθαρείτε… Αν ξέρατε πόσο ανάγκη έχουμε για τέτοιους σοβαρούς ιστότοπους σήμερα… Και πιστέψτε με: Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά τους δήθεν! Συγχαρητήρια κι ευχαριστούμε.

 11. Η aixmi.gr έχει γίνει αυτές τις 100 μέρες ένα από τα πιο αγαπημένα μου sites. Σας διαβάζω καθημερινά και σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να σχολιάζω και να καταθέτω τις απόψεις μου μαζί με άλλους φίλους. Ελπίζω μόνο η aixmi.gr να παραμείνει σ’αυτό το υψηλό επίπεδο κα να μην χαλάσει στο μέλλον όπως συμβαίνει με άλλα sites. Here’s το the next 100 years (γιατί όχι?)

 12. Βαρέθηκα να διαβάζω στο internet κείμενα από ανώνυμους που θάβουν τους άλλους, »δημοσιογραφικά» καρφώματα και ίντριγκες. Εδώ αυτό δεν το βρήκα κι έμεινα. Είναι όπως όταν σε καλούν σε ένα σπίτι. Οταν είνα καθαρό είναι και φιλόξενο. Και θες να ξαναπάς.

 13. Πήρατε την κούρσα από την εκκίνηση. Ξεχωρίσατε όχι γιατί τρέχατε πολύ αλλά γιατί είχατε τεχνική και ρυθμό. Ευχαριστώ για το δικαίωμα συμμετοχής, την δυνατότητα να επικοινωνώ με ανθρώπους που διαφωνώ και συμφωνώ με όσα γράφουν. Ευχαριστώ για πράγματα που δεν ξέρω και μαθαίνω. Συνεχίστε την πολύ καλή προσπάθεια

 14. Κύριε Παναγιωτόπουλε αντί σχολίου παραθέτω τα λόγια του Σεφέρη :
  Ὁ τόπος μας εἶναι κλειστός
  «Ὁ τόπος μας εἶναι κλειστός, ὅλο βουνὰ ποὺ ἔχουν σκεπὴ τὸ χαμηλὸ οὐρανὸ μέρα καὶ νύχτα. Δὲν ἔχουμε ποτάμια δὲν ἔχουμε πηγάδια δὲν ἔχουμε πηγὲς μονάχα λίγες στέρνες, ἄδειες κι᾿ αὐτές, ποὺ ἠχοῦν καὶ ποὺ τὶς προσκυνοῦμε. Ἦχος στεκάμενος κούφιος, ἴδιος με τὴ μοναξιά μας ἴδιος με τὴν ἀγάπη μας, ἴδιος με τὰ σώματά μας. Μᾶς φαίνεται παράξενο ποὺ κάποτε μπορέσαμε νὰ χτίσουμε τὰ σπίτια τὰ καλύβια καὶ τὶς στάνες μας. Κι᾿ οἱ γάμοι μας, τὰ δροσερὰ στεφάνια καὶ τὰ δάχτυλα γίνουνται αἰνίγματα ἀνεξήγητα γιὰ τὴ ψυχή μας. Πῶς γεννήθηκαν πῶς δυναμώσανε τὰ παιδιά μας;
  Ὁ τόπος μας εἶναι κλειστός. Τὸν κλείνουν οἱ δυὸ μαῦρες Συμπληγάδες. Στὰ λιμάνια τὴν Κυριακὴ σὰν κατεβοῦμε ν᾿ ἀνασάνουμε βλέπουμε νὰ φωτίζουνται στὸ ἡλιόγερμα σπασμένα ξύλα ἀπὸ ταξίδια ποὺ δὲν τέλειωσαν σώματα ποὺ δὲν ξέρουν πιὰ πῶς ν᾿ ἀγαπήσουν».

 15. Με επιφυλαξη στην αρχη,το ομολογω,αρχισα να διαβαζω το aixmi.gr.Ομως συντομα ανακαλυψα ο,τι η πολυφωνια του υπερπηδα ολα τα εμποδια και τυχον προκαταληψεις.Καλυπτονται ολες οι αποψεις,ολες οι τασεις,ολες οι αποχρωσεις.Ολες.Και αυτο απο μονο του καθιστα το aixmi και αντικειμενικο αλλα και αξιοπιστο.Ευγε!

 16. ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ AIXMI; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΟΔΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ SITE; ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ; ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΑΡΕΚΛΙΝΕΤΕ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΣΑΣ ΘΕΣΕΩΝ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ »ΒΗΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ», ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΜΕ ΥΠΟΨΙΑΖΕΙ. SORRY, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ

 17. Διάβασα το άρθρο του κ. Λιάνη για τον Μανώλη Ρασούλη. Εντυπωσιάστηκα. Για κάτι τέτοια κείμενα αξίζει κανείς να μείνει κολλημένος σε μια ψυχρή οθόνη κομπιούτερ. Οταν σερφάρω στο ιντερνετ συνήθως χαζεύω. Στην αιχμή συνειδοτοιποίησα ότι διαβάζω, σκέπτομαι. Το θεωρώ την πιο σημαντική κατάκτησή σας. Μπράβο!

 18. Λείπω πολλά χρόνια από την Ελλάδα. Μέχρι πρόσφατα η πατρίδα μου έλειπε. Φίλοι και συγγενείς που έχω αφήσει πίσω μου λένε ότι πρέπει να νιώθω τυχερός που μεγαλώνω τα παιδιά μου μακριά απ’ όσα συμβαίνουν στη χώρα που γεννήθηκα. Δεν το βλέπω έτσι. Πάντα υπάρχουν καλές φωνές, καλά μυαλά, καλές προοπτικές. Ενημερώνομαι αποκλειστικά μέσω ινερνετ για τα συμβαίνονται εκεί αλλά και παντού. Η aixmi μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που την ανακάλυψα. Περισσότερο γιατί συνεχίζω να ανακαλύπτω μέρα με την ημέρα ενδιαφέρουσες απόψεις από ενδιαφέροντες ανθρώπους.

 19. Χρηστο ένα μεγάλο ευχαριστω για αυτή τη γωνία ανταλλαγής ιδεών….σε μία πολύ δύσκολη κοινωνική συγκυρία…γιατί οι ιδέες παραμένουν το πολυτιμότερο αγαθό μας και έχουμε την ευθύνη προς τα παιδιά μας να τις διαδίδουμε, να τις κρατάμε ζωντανές και να ανανεώνουμε τα κύτταρα του εγκεφάλου μας με ωραίες κουβέντες και ανταλλαγή απόψεων….καλή συνέχεια…

 20. Σας ευχομαι η προσπαθεια σας να αποτελεσει ενα σταυροδρομι ανταλλαγης αποψεων πληροφορησης και επικοινωνιας σε μια εποχη που η χυδαιοτητα και η ρηξη καθε συντεταγμενης περισσεψε. Δεν ειμαι ανθρωπος του Internet ειμαι γιατρος που τρεχω ολη μερα, που εχω κοινωνικες ευαισθησιες και ενοιωσα την αναγκη να σας ευχηθω καθε επιτυχια όταν τυχαια μπηκα στην αιχμη και μου αρεσε που καθε επικοινωνία ειναι επωνυμη ωστε επιτελους να αρχισει καποιος σάυτη τη χωρα να περνει την προσωπικη ευθυνη του τι λεει και κανει Ηδη σας εχω στα αγαπημενα μου και νομιζω οτι θα επικοινωνουμε συχνα. Να μακροημερευσεται ως ιστοτοπος

 21. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,ΕΛΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
  ΟΜΩΣ,ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΜΑΤΑ,ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΨΥΧΡΕΣ ΕΥΓΕΝΙΕΣ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΗΔΕΥΣΗ,ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΛΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.
  ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΟΚ,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ,ΤΑ ΣΥΚΑ-ΣΥΚΑ,Α Λ Η Θ Ε Ι Ε Σ !!!

 22. Κύριε Παναγιωτόπουλε
  Ένα πρωϊνό παρακολουθώντας την Σαββατοκυριακάτικη εκπομπή του MEGA με τον κ. Χασαπόλπουλο και κ. Αναγνωστάκη, αναφέρθηκαν σε ένα άρθρο που είχαν διαβάσει στην aixmi.gr.
  Μου άρεσε αυτό που είχαν διαβάσει και έτρεξα επί τόπου να μπω κι εγώ και να το διαβάσω. Πρέπει να ήταν του κ. Ιγνατίου.
  Από τότε λοιπόν καθημερινά είμαι «μέσα» και διαβάζω τα πάντα. Μου αρέσει, γιατί εκεί γράφεται το ξεχωριστό, το έγκυρο, το επιβεβαιωμένο, το αληθινό και το σεμνό. Μου αρέσει, γιατί έχω την αίσθηση ό,τι κι εγώ η «άγνωστη» μπορώ να εκθέσω την άποψή μου, να σχολιάσω αυτό που με «πονάει», να σχολιάσω τους «καλομαθημένους» των καιρών της φούσκας, που πάτησαν με όσο θράσος και δύναμη είχαν, το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και το δικό μας, γιατί όχι;
  Σας παρακαλώ συνεχίστε να είστε αιχμηροί, πραγματικοί και ρεαλιστές.
  Σας παρακαλώ μη διστάσετε να τα βάλετε με όλους αυτούς που έκαναν τον τόπο «μπάχαλο» όταν πήραν στα χέρια τη «κουτάλα»…
  Σας παρακαλώ σταθείτε κοντά σε αυτούς που δεν τους «ξέρει ούτε η μάνα τους»…, είναι οι γείτονες, οι φίλοι, οι νέοι που τρέχουν μερόνυχτα με τα πτυχία στα χέρια για να βρουν δουλειά, είναι οι παπούδες και οι γιαγιάδες, που έχουν ένα δεκάευρο στο χέρι και πιστεύουν ότι μπορούν να ψωνίσουν με αυτό τα τρόφιμα της εβδομάδας… είναι οι περισσότεροι… είμαστε όλοι εμείς!
  Να είστε καλά!!!

 23. Εύχομαι καλοτάξιδη να είναι η σελίδα και αιχμηρή όσο πρέπει , με την καλή έννοια βέβαια!
  Μου έστειλαν την σελίδα σας και ναι μου άρεσε !Τελικά είναι αισιοδοξο ότι τα καλά πάντα κερδίζουν , κι ας γκρινιάζουν κάποιο ότι όλα φθείνουν !

 24. κΙ ΕΜΕΙς , ΟΙ «ΑΠΟΜΑΧΟΙ ΤΗς ΖΩΗς» ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΦΩΝΗ ΓΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ, ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥς ΝΕΟΥς
  ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ, ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΟΠΩς ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟς ΑΠΟ ΕΣΑς. Κι εγω, ζητω μια συλλογικη «ΣΥΓΓΝΩΜΗ» απο ολους εσας τους νεους που εμεις δεν σηκωσαμε το κεφαλι να δουμε ποσο μικροι ηταν αυτοι που μας φαινονταν ΜΕΓΑΛΟΙ. και σας τους αφησαμε θλιβερο κληροδοτημα. Αλλα τοσο ξεραμε…. Και παλι, σας ζητω απο ολους συγγνωμη. Η μανα και γιαγια σας..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here