Έκκληση Στουρνάρα για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων

0
33

Έκκληση στον εγχώριο τραπεζικό τομέα για επιτάχυνση της αντιμετώπισης του προβλήματος των κόκκινων δανείων απευθύνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως δήλωσε ο κ.Στουρνάρας στο Reuters «οι τράπεζες πρέπει να είναι πιο φιλόδοξες όσον αφορά τους στόχους τους για τη μείωση των κακών δανείων και να επιταχύνουν τις πωλήσεις των NPLs».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, τρεις από τις συστημικές ελληνικές τράπεζες, (Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank), σχεδιάζουν να πουλήσουν ως και 5,5 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια στις αρχές του επόμενου έτους.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι ελληνικές τράπεζες επιβαρύνονται με 103 δισ. ευρώ επισφαλών δανείων, μετά από χρόνια οικονομικής κρίσης και εξουθενωτικής ύφεσης. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιθυμεί να μειωθούν κατά 38 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2019.

Αν οι τρεις τράπεζες κάνουν αυτό το τεράστιο βήμα (με το ρεκόρ πωλήσεων κόκκινων δανείων που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο) τότε οι συνολικές πωλήσεις NPLs θα αγγίξουν τα 7 δισ. ευρώ ή το 18% του στόχου που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειώνει το Reuters.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here