Έκρηξη σε σούπερ μάρκετ στην Αγία Πετρούπολη-Δεκάδες θύματα

0
184

Έκρηξη με «άρωμα» τρομοκρατίας σημειώθηκε νωρίτερα έξω από κεντρικό σούπερ μάρκετ στην Αγία Πετρούπολη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άτομα, κάποια εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η υπηρεσία Τύπου της Διερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας δήλωσε ότι σύμφωνα με μια προκαταρκτική εκτίμηση των τεχνικών για τα εκρηκτικά στην Αγία Πετρούπολη, επρόκειτο για έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας»Perekrestok» στη λεωφόρο Kondratyevsky κοντά στην πλατεία Kalinina.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η βόμβα αποτελούνταν από 200 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης TNT.

«Η έρευνα θα ελέγξει όλες τις πιθανές εκδοχές του τι συνέβη», δήλωσε η Σβετλάνα Πετρένκο, επίσημος εκπρόσωπος της Ρωσικής υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Анна Митянина‏ στον λογαριασμό της στο Twitter: Κατόπιν εντολής του κυβερνήτη, σχηματίστηκε επιχειρησιακή ομάδα υπό την κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης για την παρακολούθηση της κατάστασης όσον αφορά στον έλεγχο και την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας στα θύματα του περιστατικό του καταστήματος «Perekrestok» στη λεωφόρο Kondratyevsky.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here