Εξαρθρώθηκε δίκτυο «μαμούθ» με ειδίκευση στα πλαστά διαβατήρια – Είκοσι συλλήψεις

0
58

Εγκληματικό δίκτυο με διεθνή δράση, που ειδικευόταν στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων παντός τύπου, εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την Europol.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 άτομα και αναζητούνται ακόμη τρία. Πραγματοποιήθηκαν 23 κατ’ οίκον έρευνες και βρέθηκαν τα τέσσερα εργαστήριά τους. Φερόμενοι αρχηγοί και πλαστογράφοι του κυκλώματος είναι τέσσερις Αλβανοί.

Το κύκλωμα διευκόλυνε τη διακίνησης αλλοδαπών σε ευρωπαϊκές χώρες και στην παραμονή τους σε αυτές. Βασικός προορισμός των αλλοδαπών ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης στη συνέντευξη Τύπου για την εξάρθρωση κυκλώματος πλαστών εγγράφων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «να έχουν τροφοδοτηθεί με πλαστά έγγραφα του κυκλώματος και διακινηθεί στην Ευρώπη μέλη του ISIS». Διευκρίνισε, ωστόσο ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος της Europol κ. Στάνκοβιτς επισήμανε πως τα έγγραφα προορίζονταν για τη νομιμοποίηση αλλοδαπών σε χώρες της Ευρώπης και όχι για τρομοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here