Εξηγήσεις άμεσα απαιτεί η Mέρκελ από τη VW

0
7

Πλήρη διαφάνεια και εξηγήσεις άμεδα απαίτησε την Τρίτη η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από την Volkswagen καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία παραδέχθηκε πως έλεγε ψέματα για το επίπεδο των εκπομπών ρύπων ορισμένων από τα μοντέλα της.

«Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση, το θέμα είναι τώρα να επιδειχθεί πλήρης διαφάνεια, να ξεκαθαρίσει ολόκληρη η υπόθεση» δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Η καγκελάριος τόνισε πως ο γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ βρίσκεται «σε στενή επαφή» με τον όμιλο του Βόλφσμπουργκ, που ήταν μέχρι τώρα ένα καύχημα της γερμανικής βιομηχανίας, η οποία ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’30 για τη δημιουργία ενός φθηνού οικογενειακού αυτοκινήτου, του γνωστού σήμερα «σκαραβαίου».

«Ο υπουργός Μεταφορών βρίσκεται σε στενή επαφή με την εταιρεία, την Volkswagen. Και ελπίζω ότι τα γεγονότα θα τεθούν στο τραπέζι το συντομότερο δυνατόν», τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ.

Nα σημειωθεί ότι  ο γερμανικός κολοσσός απασχολεί πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων των θυγατρικών της Audi, Bentley, Lamborghini και Seat.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here