Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το βράδυ

0
164

Από το βράδυ της Τετάρτης έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, που αναφέρει ότι κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώας και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν, την Πέμπτη έως το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου και η Ηπειρος. Έως το βράδυ η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Βαθμιαία, η ανατολική Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Από το μεσημέρι η εντρική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα δωδεκάνησα και έως τη νύχτα πιθανόν τα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (από 400 περίπου μέτρα).

Την Παρασκευή, έως τις πρωινές ώρες πιθανόν η κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία και Ημαθία). Έως το μεσημέρι πιθανόν η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Κυκλάδες. Κατά διαστήματα μέχρι τη νύχτα τα Δωδεκάνησα και πιθανόν η Κρήτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν το πρωί στα ορεινά-ημιορεινά της Ημαθίας, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλίας. Έως το μεσημέρι στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας από 800 μέτρα), της Ευρυτανίας και της Φωκίδας (από 400-500 μέτρα) και της Φθιώτιδας (από 500-600 μέτρα).

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το βράδυ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here