Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας: Αφρικανική σκόνη και ισχυρές καταιγίδες

0
102

Σημαντική μεταβολή του καιρού από τα νοτιοδυτικά προβλέπεται την Τρίτη μετά το μεσημέρι σύμφωνα με το εκτακτο δελτίο κακοκαιρίας από την ΕΜΥ. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

Την Τρίτη, από τις απογευματινές ώρες τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική, ισχυρά φαινόμενα προβλέπονταιαπό τις βραδινές ώρες της Τρίτης έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Την Τετάρτη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Πιερία, τις πρωινές ωρες την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τη Χαλκιδική και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Την Πέμπτη, κατά διαστήματα τα ανατολικά ηπειρωτικά, ην Εύβοια, τις Σποράδες, καθώς και την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα.

Κύριο χαρακηριστικό του καιρού είναι και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων, που η έντασή τους την Τρίτη θα φθάσει στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Την Τρίτη, τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.
Την Τετάρτη στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και έως το μεσημέρι στα ορεινά-ημιορεινά της Κεντρικής Στερεάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here