Ελεύθερο το κολύμπι στην Αττική μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

0
112

Συμπαγείς μάζες πίσσας έβγαιναν στις ακτές της Αττικής μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», ενώ η ρύπανση που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα είχε εγείρει έντονους προβληματισμούς για την ποιότητα του νερού.

Αρκετούς μήνες μετά ήρθη η απαγόρευση κολύμνησης και πλέον τα νερά είναι καθαρά ώστε οι λουόμενοι να μπορούν να απλαύσουν άφοβα τα νερά στις παραλίες της νότιας Αττικής.

Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σοφρώνης, τόνισε: «Για τον λόγο αυτό είχαμε ενεργοποιημένες όλες τις υπηρεσίες του δήμου, οπότε και τις συλλέγαμε. Ωστόσο μετά και από επικοινωνία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών αλλά και από αναλύσεις του νερού που κάναμε όλη την περσινή περίοδο αλλά και φέτος, κάθε μήνα όλο το καλοκαίρι, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, από τις παραλίες μας, δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα με ύπαρξη ορυκτελαίων. Η παραλιακή έχει προετοιμαστεί όπως κάθε καλοκαίρι να υποδεχθεί και τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής που κατακλύζουν τις παραλίες μας κάθε χρόνο».

Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, στον δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης τα επίπεδα πετρελαϊκών υδρογοναθράκων κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα έπειτα από ανάλυση δειγμάτων από εφτά διαφορετικά σημεία εντός των ορίων του δήμου. Το πόρισμα έδειξε ότι στα πέντε δείγματα τα επίπεδα των πετρελαϊκών υδρογοναθράκων ήταν μη ανιχνεύσιμα ενώ στα άλλα δύο ήταν ιδιαίτερα χαμηλά, εντός των φυσιολογικών ορίων.

Επίσης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε ότι «χάρη στις έγκαιρες και συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατά τις πρώτες μέρες μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», οι ακτές της πόλης μας γλύτωσαν τα χειρότερα και η περιβαλλοντική καταστροφή που είδαμε σε πολλές περιοχές του Σαρωνικού αποτράπηκε. Στις παραλίες μας δεν υπάρχει κανένα ίχνος μόλυνσης από την πετρελαιοκηλίδα και είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους λουόμενος που μας επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι, με σεβασμό όμως στο περιβάλλον, την ασφάλεια και τη διατήρηση της καλής εικόνας της πόλης μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here