Έλενα Ακρίτα: Ρηχό και gossip το βιβλίο της Αρβελέρ

0
1348

Σκληρή κριτική ασκεί η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα στην γνωστή ακαδημαϊκό Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ για το βιβλίο της με τίτλο «Μια ζωή χωρίς άλλοθι».

Η Ακρίτα σε άρθρο της στα ΝΕΑ αναφέρει χαρακτηριστικά πως αν και θα περίμενε από την ακαδημαϊκό ένα άλλης ποιότητας ανάγνωσμα, τελικά η αυτοβιογραφία της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ είναι ένα βιβλίο ρηχό, επιδερμικό, gossip σχεδόν…

«Δεν αισθάνθηκα ιδιαίτερη απογοήτευση διαβάζοντας την αυτοβιογραφία της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ «Μια ζωή χωρίς άλλοθι». Ίσως γιατί δεν είχα βάλει και πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μου, εξού και δεν με διέψευσε το βιβλίο. Ένα βιβλίο ρηχό, επιδερμικό, gossip σχεδόν», όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Η Ελενα Ακρίτα εξηγεί τους λόγους για την σκληρή κριτική της γράφει για την Αρβελέρ:
«Στα 91 σου ναι, μπορείς να λες αυτό που θέλεις. Κι αν το απόσταγμα του βίου σου είναι μια διαδρομή απ’ τα αμφιθέατρα στην κοσμική βεγγέρα, δικαίωμά σου να το μοιραστείς μαζί μας και δικαίωμά μας να σε κρίνουμε». Και ταυτόχρονα διερωτάται:
«Οι νέοι από αυτό το βιβλίο; Τι στην ευχή να μάθουν; Πώς ξεκινάς στα νιάτα σου από την Αριστερά και καταλήγεις «μορφωτική» ακόλουθος της βασίλισσας Φρειδερίκης; Της Φρειδερίκης of all people;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here