Ελένη Ράικου: Ο Ρασπούτιν ήθελε να καταλύσει τη Δημοκρατία

0
44

«Τόλμησα να μιλήσω και για τον Ρασπούτιν και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν ότι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ».

Είναι το δριμύ κατηγορώ της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στην κατάθεσή της -τρίτη στη σειρά- στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

«Δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Novartis. Μόνο για πολιτικούς νοιαζόταν. Γι αυτό και έστησε την σκευωρία».

Εξαιρετικά επικριτική ήταν η κ. Ράικου για τον τρόπο που η διάδοχός της, Ελένη Τουλουπάκη, χειρίστηκε τους προστατευόμενος μάρτυρες.

«Γνώμη μου είναι ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι κατασκευασμένες. Αυτό προκύπτει  πρώτον, από το ίδιο το περιεχόμενο των καταθέσεων, δεύτερον από το γεγονός ότι κάθε φορά κατονομάζεται τελείως διαφορετικό πρόσωπο και τρίτον, από το ότι η έρευνα ξεκίνησε Νοέμβριο και έφτασε Φεβρουάριος. Όταν άκουσα μάλιστα ότι είχαν καταστήσει μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος τον Μανιαδάκη, νόμιζα ότι ήταν λάθος των δημοσιογράφων. Επ΄ουδενί δεν μπορούσε να πάρει ο Μανιαδάκης προστασία. Το γραφείο του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς είναι σε τέτοιο σημείο που μπορεί να παρθεί κατάθεση με απόλυτη μυστικότητα. Σε γκαρσονιέρες και ραντεβού σε καφέ δεν πηγαίνουμε για να συναντήσουμε τους μάρτυρες. Ποτέ μα ποτέ παγκοσμίως δεν έχουν εμπλακεί τόσα πολλά πολιτικά πρόσωπα. Με εξαίρεση μια περίπτωση στην Ιταλία.  Δέκα πολιτικά πρόσωπα; Είναι δυνατόν;» 

Η κ. Ράικου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε στο έργο και άλλων δικαστικών λειτουργών.

«Είναι αρκετοί. Το ζήτημα είναι πόσοι θέλουν να περάσουν όλη αυτή τη δοκιμασία. Μου έχουν πει συνάδελφοί μου ότι έχουν περάσει τα ίδια, αλλά πρέπει οι ίδιοι να έρθουν εδώ να τα πούνε. Και αν το κάνουν μπαίνουν σε διαδικασία στοχοποίησης. Δείτε εμένα που αρνήθηκα να υποκύψω στις παρεμβάσεις. Και στοχοποίηση στη στοχοποίηση φθάνεις να φοβάσαι ακόμη και για την ζωή σου. Φοβάσαι όχι μόνο την ηθική αλλά και τη φυσική σου εξόντωση. Με τη στοχοποίηση εμένα με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here