Ελπίδες Τσίπρα για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς μετά τη συνάντηση με Ερντογάν

0
98

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν ήταν από τις πιο εύκολες συναντήσεις ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, λέγοντας ότι έχει περισσότερες ελπίδες απ’ ό,τι πριν από τη συνάντηση.

Όπως είχε ανακοινωθεί πριν από τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός έθεσε στονΣημείωσε ότι κατέστησε σαφές ότι το θέμα των 2 Τούρκο πρόεδρο το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών λέγοντας ότι είναι μείζον ηθικής και συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας που αφορά στις σχέσεις των δύο χωρών και πρόσθεσε ότι για τον Ταγίπ Ερντογάν είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι μιλώντας στον Ερντογάν τον έκανε να καταλάβει ότι συσχετίζονται τα δύο ζητήματα και ξεκαθάρισε πως η ελληνική πλευρά δεν ζητεί κάποια χάρη αλλά μόνο να προχωρήσουν οι διαδικασίες και εφόσον οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, που δεν έχουν διαπράξει, να οριστεί η προβλεπόμενη διαδικασία, να δικαστούν και να επιστρέψουν στις οικογένειες τους.

Μαζί με τον Ερντογάν συμφώνησαν να δώσουν έμφαση στις προσπάθειές τους για τη μείωση της έντασης στο Αρχιπέλαγος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here