Έμπορος υγραερίου στον εισαγγελέα για φοροδιαφυγή 1 εκατ. ευρώ

0
84

Στον εισαγγελέα 57χρονος μετά από δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του για παραβάσεις, πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, που υπερβαίνουν το 1εκατ. ευρώ από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης λειτουργίας παράνομου εμφιαλωτηρίου φιαλών υγραερίου, διενεργήθηκε έρευνα σε υποκατάστημα εταιρείας στην Αττική, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και ηλεκτρονικά αντίγραφα φορολογικών παραστατικών.

Όπως διαπιστώθηκε τα αντίγραφα αυτά είχαν εκδοθεί από τον Απρίλιο του 2006 έως και τοn Φεβρουάριο 2013, από δυο φορολογικούς μηχανισμούς σήμανσης (Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ.) εκ των οποίων ο ένας ήταν αδήλωτος, ενώ όπως προέκυψε από το συγκεκριμένο μηχανισμό είχαν εκδοθεί περίπου (17.000) φορολογικά παραστατικά.

Από την ανάλυση των φορολογικών στοιχείων της εταιρίας, προέκυψε πληθώρα διοικητικών και ποινικών παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα διαπιστώθηκε, η μη απόδοση στο δημόσιο συνολικών φόρων (1.003.176,22) ευρώ και συγκεκριμένα μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (715.042,89) ευρώ και μη απόδοση φόρου εισοδήματος (288.133,33) ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here