Εμπειρογνώμονας: Να γιατί δολοφονήθηκε η Ειρήνη Λαγούδη

0
813

Επιμένει ότι ο θάνατος τής Ειρήνης Λαγούδη οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ο εμπειρογνώμονας που έχει ορίσει η οικογένειά της, σε αντίθεση με την εκδοχή τής αστυνομίας που κάνει λόγο για αυτοκτονία.

Ο ειδικός ερευνητής Ανδριανός Γκουρμπάτσης, στην έκθεσή της, περιλάμβάνει και φωτογραφία που δείχνει τη στάση του σώματος τής άτυχης 44χρονης όπως βρέθηκε νεκρή.

«Επί του σώματος της θανούσης που φορούσε λευκού/εκρού χρώματος μπλούζα και ακριβώς στο ύψος του στήθους εμφαίνεται αποτυπωμένο σε σχεδόν οριζόντια γραμμή στο ύψος του στήθους ίχνος καπνιάς (αιθάλης) ένδειξη ότι πιθανόν να φορούσε σε προγενέστερο χρόνο από την ανευρεσή της τη ζώνη ασφαλείας και μάλιστα του συνοδηγού, δεδομένου  ότι του οδηγού ανευρέθη εκτός αυτοκινήτου. Η αποτύπωση του ως άνω ίχνους στη μπλούζα έγινε πιθανόν κατά την απομάκρυνση του θύματος από τη θέση αυτή. Επίσης τα χέρια του θύματος βρέθηκαν σε στάση “πυγμάχου”» αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Η έκθεση  καταλήγει σε τρία συμπεράσματα:

— Η Ειρήνη Λαγούδη ήταν στη θέση του συνοδηγού και όχι του οδηγού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Το αποτύπωμα παπουτσιού το οποίο βρέθηκε στο τζαμί στην πίσω δεξιά πλευρά του αυτοκίνητου ανήκει στην άτυχη γυναίκα και έγινε κατά τη μεταφορά της στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

— Η ύπαρξη αιθάλης στο εξωτερικό μέρος του αυτοκίνητου στην πλευρά του οδηγού σημαίνει ότι κάποιος ή κάποιοι, άνοιξαν την πόρτα ενώ καιγόταν η Ειρήνη Λαγούδη.

Όπως τονίζει ο κ. Γκουρμπάτσης η εξερεύνηση της σκηνής της πυρκαγιάς που έγινε με την αυτοψία «δεν αντιμετωπίστηκε και ερευνήθηκε όπως θα έπρεπε, εξ’αρχής ως «ύποπτη» ενός δόλιου εμπρησμού προκειμένου να γίνει μια επισταμένη και ενδελεχής έρευνα στον τόπο του εγκλήματος όπως επιβάλλεται σε εγκληματική πράξη και ας μην αποδειχθεί στη συνέχεια ως τέτοια. Αντίθετα ως φαίνεται από εσφαλμένη εξ’αρχής υποεκτίμηση των αρμόδιων ανακριτικών υπαλλήλων της σοβαρότητας αυτής της υπόθεσης και των σχετικών στοιχείων εξερεύνησαν τη σκηνή της πυρκαγιάς ωσάν να πρόκειται για αυτοχειρία».

Εμπειρογνώμονας: Να γιατί δολοφονήθηκε η Ειρήνη Λαγούδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here