Έναν «άλλο» ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ήττα

0
72

Ένα νέο κόμμα, που δεν θα θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζουμε, περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής μετά την εκλογική ήττας της 7ης Ιουλίου. Μίλησε για κόμμα μαζικό και λαϊκό, που θα αντιστοιχηθεί με τις απαιτήσεις της κοινωνίας, θα έχει διείσδυση στη νεολαία και θα εκφράζει τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες, χωρίς να βάλει νερό στο κρασί του όσον αφορά τις αρχές, τις αξίες και την ιδεολογία του.

Όπως εξήγησε, καταθέτει τους προβληματισμούς του ώστε να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος που στις αρχές Σεπτέμβρη θα λάβει τη μορφή αποφάσεων. Το κόμμα, που σήμερα οργανωτικά αντιστοιχεί στο 2% των ψηφοφόρων, να θέσει ως στόχο να αποκτήσει μέλη που να αντιστοιχούν στο 10% των ψηφοφόρων του. «Το 20015 πήραμε «δάνειο» ψυφοφόρων από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο, που σήμερα μεταφράζεται σε εμπιστοσύνη, καθώς 1.800.000 πολίτες μας ψήφισαν όχι για να φύγουν οι προηγούμενοι, γνωρίζοντας τα λάθη και τις παραλείψεις μας», ανέφερε. «Όποιος δεν αλλάζει καταλήγει μνημείο του εαυτού του», όπως έλεγε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Ο κ. Τσίπρας θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 38% στις ηλικίες 17 – 24, 39% στους φοιτητές και 36% στις ηλικίες 24-34, ενώ επικράτησε στις λαϊκές γειτονιές. «Δεν γίνεται να παίρνουμε ποσοστά 40% και να μην έχουμε μαζικές οργανώσεις, με παρέμβαση στην καθημερινότητα των πολιτών», υπογράμμισε. «Θέλουμε κόμμα με ισχυρή ταυτότητα, με όραμα και στόχο τον σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία. Αριστερό, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη να υπερασπίζεται τους μη προνομιούχους. Κύριο εκφραστή της προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας, που θα απευθύνεται σε αριστερούς, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγους. Μη φοβηθούμε να τολμήσουμε, μην αμελήσουμε εν ονόματι οποιουδήποτε δισταγμού αυτό το ιστορικό καθήκον. Θα αλλάξουμε μαχόμενοι. Οι αγώνες του λαού μας θα γίνουν κινητήρας της αλλαγής μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here