Ένας χειμώνας γεμάτος Γιώργο Κιμούλη

0
59

 

Όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μου, ο Πλούτος του Αριστοφάνη, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη, ήταν βέβαιο ότι «θα σκίσει«. Ήμουν σίγουρη προτού παρακολουθήσω την παράσταση αυτή ότι θα ήταν η καλύτερη του καλοκαιριού. Και δικαιώθηκα όταν στις 12 Αυγούστου πήγα στο Θέατρο των Φιλίππων και ήταν κατάμεστο, παρότι ακολουθούσε το τριήμερο της Παναγίας. Κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια. Ο κόσμος συμμετείχε και αυτό ήταν κάτι που χαροποίησε τους ηθοποιούς που φάνηκε ότι το διασκέδασαν και το απήλαυσαν. Δύο ώρες γέλιου και σκληρών μηνυμάτων, σου έδωσαν τροφή για σκέψη και συζήτηση με φίλους μιας και ούτε οι εποχές άλλαξαν, ούτε οι άνθρωποι…

Ο Γιώργος Κιμούλης, εκτός από σπουδαίος ηθοποιός, έχει αποδείξει ότι είναι και άψογος σκηνοθέτης. Δεν είναι δήθεν, δεν κάνει δημόσιες σχέσεις (δεν τις έχει κι ανάγκη εδώ που τα λέμε) και λέει τα πράγματα με το όνομά τους -ακόμη και αν σε κάποιους φαίνεται εξαιρετικά αντιπαθής. Δεν προσπαθεί να γίνει αρεστός σε όλους και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

Η περιοδεία του Πλούτου θα συνεχιστεί μέχρι μέσα Σεπτέμβρη και από κει και πέρα ποιος είδε τον Κιμούλη και δεν τον φοβήθηκε! Ο χειμώνας θα του ανήκει δικαιωματικά. Ήδη έχει «κλείσει» τους ηθοποιούς για το «Ποιός φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» στο από Μηχανής Θέατρο.  Ο Άκης Βλουτής , Νίκη Παλληκαράκη, ο Σαράντος Γεωγλερής και η Τζωρτζίνα Λιώση είναι τα πρόσωπα που επέλεξε ο αγαπημένος μας σκηνοθέτης για να ενσαρκώσουν τους ρόλους.

Image result for εβελίνα παπούλια

Τον ίδιο θα τον απολαύσουμε στις Επικίνδυνες σχέσεις που θα ανεβάσει στο «Άλμα» με τις Θεατρικές Σκηνές και πρωταγωνίστρια την Εβελίνα Παπούλια. Μετά τα Χριστούγεννα θα σκηνοθετήσει το «Και τώρα οι δυο μας» του Γκέλμαν που θα ανεβάσει στο Μουσούρη με Φιλιππίδη – Κονιόρδου αλλά και την μουσική παράσταση – αφιέρωμα στην Τζένη Βάνου που θα δούμε στο Παλλάς με την Φωτεινή Δάρρα.

Image result for δάρρα

Αναμφισβήτητα ο Γιώργος Κιμούλης, θα είναι ο κερδισμένος αυτής της χρονιάς. Όσοι τυχαίνει να τον γνωρίζουν, μιλούν για έναν πολυτάλαντο άνθρωπο, σκληρό και απαιτητικό στη δουλειά (λογικό όταν έχεις να κάνεις με επαγγελματίες) και τελειομανή. Αυτό εξάλλου το έχει αποδείξει.

Αναμένεται λοιπόν ένας χειμώνας βαρύς για τον σημαντικό θεατράνθρωπό μας, αλλά ταυτόχρονα και γλυκό μιας και οι παραστάσεις του θα έχουν μεγάλη επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here