90 οι νεκροί της πανδημίας στη χώρα- Σε σοβαρή κατάσταση 77

0
74

 

Ακόμη 4 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοιού το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας έφτασε τους 90.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 56 και συνολικά  από την αρχή της πανδημίας (το 57% είναι άνδρες).

Σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένοι στις εντατικές μονάδες είναι 77, με μέση ηλικία τα 67 έτη. Οι 63 είναι άνδρες και οι 14 γυναίκες. Από τους βαριά ασθενείς το 75% διαθέτουν υποκείμενο νόσημα.

Το ευχάριστο είναι ότι 15 ασθενείς με εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανήλθε στο ζήτημα της επίσκεψης στο νοσοκομείο από πολίτες που έχουν άλλα χρόνια νοσήματα. «Το ότι υπάρχει ο κορωνοϊός δεν σημαίνει πως δεν πάμε στο νοσοκομείο. Πάμε στο νοσοκομείο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος για την υγεία μας», σημείωσε.

Ειδική αναφορά έκανε στην κοινότητα των Ρομά, με αφορμή την ένταση που προκλήθηκε το μεσημέρι στη Λάρισα. Παραθέτοντας οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρώπης, επισήμανε ότι οι άνθρωποι αυτοί ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες κατά την τρέχουσα πανδημία καθώς ζουν σε υποβαθμισμένες κατοικίες. «Σε πολλά μέρη εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό» και συνέχισε πως στις κοινότητες των Ρομά καθίσταται «δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης σε υπερπλήρεις κατοικίες».

«Οι Ρομά δεν μπορούν να είναι αποδιοπομπαίος τράγος. Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα». σημείωσε με έμφαση ο Σωτήρης Τσιόδρας και πρόσθεσε πως τα περιοριστικά μέτρα δεν αφορούν αυτούς, αλλά την πρόληψη μετάδοσης της νόσου.

Όπως είπε, οι Ρομά θα έχουν όπως έχουν, ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, όπως οι περισσότερες ομάδες του ευάλωτου πληθυσμού. «Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για μίσος, φόβο, διχασμό, διαιρέσεις στην κοινωνία μας. Πάνω από όλα η ενότητα» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας και έκλεισε την ενημέρωση λέγοντας. «Χαιρετώ τους συμπολίτες μας στη Λάρισα για την υπεύθυνη στάση τους και τους παρακαλώ να συνεχίσουν. Είμαστε μαζί τους και είναι μαζί μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here