Επαναφέρει την πρότασή του για το Σκοπιανό ο Πάγκαλος

0
127

Την πρότασή του για το όνομα των Σκοπίων και την επίλυση του ζητήματος επανέφερε ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος μέσω twitter ανακαλεί την εποχή που ξεκίνησε το ζήτημα.

Ο κ. Πάγκαλος ανακαλεί τις επαφές με τον Αντώνη Σαμαρά που ήταν τότε υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ αφήνει αιχμές και κατά της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου που επηρεάστηκε -όπως γράφει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ- από τους δημαγωγούς Τσοχατζόπουλο και Βενιζέλο.

Τέλος, επαναλαμβάνει τη θέση του για Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων.

Αναλυτικά: «Είχα την τιμή να με ενημερώσει ο κος Σαμαράς, ΥΠΕΞ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, επίσημα ως εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, για την πρόθεσή του να κάνει θέμα με την ονομασία των Σκοπίων. Διαφώνησα τότε με τη δημιουργία ενός νέου «Εθνικού». Είχαμε ήδη το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά».

«Ο κος Σαμαράς δεν με άκουσε. Προχώρησε αγέρωχος προς την ανατροπή της κυβερνήσεώς του. Ο Ανδρέας Παπανδρέου βάδισε με έμπνευση των δημαγωγών Τσοχατζόπουλου και Βενιζέλου στη δημιουργία μεγαλύτερου ακόμη χάσματος. Στη Θεσ/νίκη ο Παπανδρέου είχε πει στο πλήθος που παραληρούσε»:

«»Κανένα όνομα δεν θα γίνει δεκτό, αν περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία ή οποιοδήποτε παράγωγο». Ο κος Κοτζιάς διαπραγματεύεται μυστικά. Αναγκάζομαι να επαναφέρω την πρόταση, που είχα κάνει πριν 20 χρόνια στον Σαμαρά: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ» γράφει ο κ. Πάγκαλος και προσθέτει:

«Ως επίθετο ο γεωγραφικός προσδιορισμός αντιστοιχεί στα πράγματα. Δεν θίγει κανέναν και μπορούμε σιγά, σιγά να τον ξεχνάμε ονομάζοντάς τους Δημοκρατία των Σκοπίων στην καθημερινή πρακτική. Ξεχνάμε ότι αν ΑΥΤΟΙ δεν έχουν σχέση με τη Μακεδονία, τότε είναι Βούλγαροι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here