Επί χρόνια χωρίς Γαύδο και Καστελόριζο χάρτης σε βιβλίο Δημοτικού

0
64

Mε υπουργική εντολή του Κώστα Γαβρόγλου διορθώνεται χάρτης σε βιβλίο της ΣΤ Δημοτικού που έχουν παραλείψει τη Γαύδο και το Καστελόριζο.

Στη σελίδα 42 του βιβλίου «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ»  της ΣΤ Δημοτικού υπάρχει χάρτης της Ελλάδας, από τον οποίο δεν εμφανίζονται τα νησιά Καστελόριζο, Γαύδος κλπ.

Σχετική αναφορά έγινε στο υπουργείο Παιδείας, οπότε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου μαζί με τις άλλες διορθώσεις βιβλίων του Δημοτικού έδωσε και την ακόλουθη εντολή για το βιβλίο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ»  της ΣΤ Δημοτικού:
«Σελ. 42: ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο χάρτης της Ελλάδος δεν περιλαμβάνει το Καστελόριζο, τη Γαύδο κτλ. Να αντικατασταθεί με πλήρη και πιο ευκρινή χάρτη της Ελλάδος».

Εννοείται πως η αλλαγή του χάρτη θα γίνει στα βιβλία της επόμενης χρονιάς 2018-19

Σχετικά με την απόφαση του υπουργού Παιδείας , ο Αντιπρόεδρος της Βουλής , Βουλευτής των ΑΝNΕΛ Δ. Καμμένος , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αδιανόητο την ώρα που ζητάμε τη διόρθωση των σχολικών βιβλίων της Αλβανίας και των Σκοπίων προκειμένου να επανατυπωθούν χάρτες που εμφάνιζαν ελληνικές περιοχές ως κομμάτι των συνόρων τους με τα σύνορα τους να εκτείνονται μέχρι την Ήπειρο και την Πρέβεζα, εμείς οι ίδιοι να δίνουμε βιβλία σε μαθητές του δημοτικού που εμφανίζουν το χάρτη της Ελλάδας ελλιπή.

Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου  ζητά να διορθωθεί ο χάρτης που εμφανίζει την Ελλάδα χωρίς τη Γαύδο και το Καστελόριζο στο βιβλίο « Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» της έκτης δημοτικού. Πρέπει να κινηθούμε άμεσα ώστε να σταματήσουμε να προσβάλλουμε τους Ακρίτες μας.
Και ενώ η απόφαση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση δεν μπορεί κάποιος να μην αναρωτηθεί πόσα χρόνια εμφανίζεται λάθος αυτός ο χάρτης στο βιβλίο.

Βούτυρο στο ψωμί των γειτόνων μας με αλυτρωτικές διαθέσεις που ονειρεύονται μεγάλη Αλβανία, Τσαμουριά, επέκταση των συνόρων τους και προσβάλλουν τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων ενώ εμείς δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα με τον πλέον τυπικό και ουσιαστικό τρόπο. Μέσα από τα σχολικά βιβλία που διδάσκονται τα παιδιά μας.

Είναι αυτονόητο ότι στηρίζω και επικροτώ την αξιέπαινη προσπάθεια του Υπουργού μας κ. Γαβρόγλου για την οποία του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευελπιστώ να μην υπάρχουν ανάλογοι χάρτες σε άλλα σχολικά βιβλία.»

Πηγή: esos.gr, flashnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here