Έπιασαν έναν από τους δολοφόνους του Αλέξανδρου Σταματιάδη

0
115

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας εκ των τριών δολοφόνων του Αλέξανδρου Σταματιάδη. Συνελήφθη στις Βρυξέλλες μετά από συνεργασία ελληνικών και βελγικών Αρχών. Οι άλλα δύο έχουν ταυτοποιηθεί, ωστόσο βρίσκονται εκτός Ελλάδας και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους είναι σε εξέλιξη.

Οι δολοφόνοι είχαν εισβάλει στις 5 τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας στο σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά για να πάρουν ό,τι πολύτιμο βρουν. Μόλις εκείνος ξύπνησε τον χτύπησαν με διαρρηκτικό εργαλείο στο κεφάλι και το σώμα, φωνάζοντας «θα σας σκοτώσουμε. Σκάστε, βούλωσέ το! Μη φωνάζετε, κάντε ό,τι λέμε». Στη συνέχεια τον πυροβόλησαν τρεις φορές σχεδόν εξ επαφής. Στο σπίτι, εκτός από το ζευγάρι βρισκόταν και ένα από τα τρία ενήλικα παιδιά τους, το οποίο δεν αντιλήφθηκε τους ληστές, αλλά ξύπνησε αργότερα από τις κραυγές της μητέρας του. Ο επιχειρηματίας έδωσε μάχη για τη ζωή του επί 18 ημέρες στην εντατική, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης είχε τραυματιστεί σοβαρά στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα και  υποβλήθηκε σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των τραυμάτων στο ήπαρ, τον δεξιό νεφρό και τον πνεύμονα. Τις πρώτες ώρες και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του τού είχαν χορηγηθεί δεκάδες μονάδες αίματος, ενώ τις τελευταίες ημέρες εμφάνισε επιπλοκές -μεταξύ άλλων έπαθε και εγκεφαλικό- και η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία.

Η σύλληψη ενός εκ των δολοφόνων έγινε στο πλαίσιο εξάρθρωσης 11μελούς σπείρας ληστών (10 Αλβανοί και μία Ρουμάνα). Ο δολοφόνος του Σταματιάδη συνελήφθη στο Βέλγιο, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ στην Ελλάδα.

Βρήκαν τους δολοφόνους από ένα …αγριογούρουνο

Η επιχείρηση εξάρθρωσης των δολοφόνων του Αλέξανδρου Σταματιάδη ονομάστηκε sus scrofa, δηλαδή αγριογούρουνο. Γιατί; Ενα αγριογούρουνο οδήγησε στην εξάρθρωση της σπείρας.

Οι δολοφόνοι του Σταματιάδη, εβδομάδες πριν το έγκλημα είχαν πάει για κυνήγι στην Αρκαδία, όπου πυροβόλησαν με εννιάρι πιστόλι ένα αγριογούρουνο. Το ταξίδι είχε γίνει με κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο στη συνέχεια παράτησαν. Εκεί βρέθηκαν δύο κάλυκες από το εννιάρι πιστόλι και αίμα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν από αγριογούρουνο.

Στο  μεταξύ είχε δολοφονηθεί ο Αλέξανδρος Σταματιάδης και οι κάλυκες ταυτοποιήθηκαν ότι προέρχονταν από το ίδιο όπλο.

Το… κυνήγι των δολοφόνων του Αλέξανδρου Σταματιάδη ξεκίνησε μέσω Facebook. Η αστυνομία εντόπισε φωτό από κυνήγι και άρχισε να εξετάζει πρόσωπα που τις είχαν αναρτήσει, προσπαθώντας να φτιάξει μια λίστα υπόπτων.

Αφού εξετάστηκαν πάνω από 100 άτομα, εντοπίστηκαν τα στοιχεία που οδήγησαν στην  ταυτοποίηση των τριών εκ των τεσσάρων δολοφόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here