Επιπλέον 60.000 ευρώ πρόστιμο η τιμωρία του Γιαννακόπουλου!

0
178

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε με επιπλέον 60.000 ευρώ πρόστιμο από την EuroLeague για την παρουσία του στο ματς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ύστερα από την ποινή των 60.000 ευρώ στην έφεση της Πρωτόδικης απόφασης.

Η EuroLeague ανακοίνωσε την νέα τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος πήγε… κόντρα στην τιμωρία που του έχει επιβληθεί για απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα που τελούνται αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ θα κληθεί να πληρώσει άλλα 60.000 ευρώ, τα οποία θα προστεθούν στα 60.000 ευρώ από την προηγούμενη τιμωρία του και ύστερα από την έφεση που είχε ασκήσει στην Πρωτόδικη απόφαση.

Αρχικά είχε τιμωρηθεί με έναν χρόνο αποκλεισμό από τα γήπεδα της EuroLeague, αλλά μετά την έφεση η ποινή αυτή μειώθηκε στους πέντε μήνες ενώ είχαν προστεθεί και 60.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η EuroLeague επιβάλει ποινή στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Η EuroLeague ανακοίνωσε την Τρίτη την ποινή του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου του Παναθηναϊκού Superfoods, με βάση την μη τήρηση προηγούμενης ποινής που εξέδωσε ο Ανεξάρτητος Δικαστής του οργανισμού και τροποποιήθηκε από το Εφετείο τον τελευταίο μήνα.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν με βάση δηλώσεις που απευθύνθηκαν στους οπαδούς της Turkish Airlines EuroLeague, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν από τον κ. Γιαννακόπουλο και κρίθηκαν ότι είναι επιζήμιες για το άθλημα του μπάσκετ.

Στο τέλος της διαδικασίας , ο κ. Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε με απαγόρευση πέντε μηνών από τα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες μπάσκετ της EuroLeague, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, καθώς και πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ.

Η νέα ποινή που ανακοινώνεται τώρα αφορά το γεγονός ότι ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε την απαγόρευση, αφού παρέστη στο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο της Αθήνας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Το άρθρο 23 του Πειθαρχικού Κώδικα για την της EuroLeague λέει ότι η μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Ανεξάρτητου Δικαστή και του Εφετείου, «θα θεωρηθεί ως πρόσθετη παράβαση» και θα τιμωρείται από την EuroLeague με πρόστιμα μεταξύ 30.000 ευρώ και 280.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου, ο κ. Γιαννακόπουλος ενημερώθηκε για επιπρόσθετο πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ με επειδή δεν συμμορφώθηκε με την απαγόρευση από τα γήπεδα της EuroLeague».

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here