Ερντογάν: Η ΕΕ εμποδίζει τη συμμετοχή μουσουλμάνων γυναικών στη ζωή

0
31

Νέα ευκαιρία να επιτεθεί στην Ευρώπη είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του στο Συνέδριο Ηγετικής Ικανότητας Νέων Γυναικών ενώ πυρά εξαπέλυσε και κατά του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, κατηγορώντας τον ότι η χώρα του στρέφεται στο μετριοπαθές Ισλάμ.

«Αυτοί που μάς δίνουν μάθημα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχεδόν με κάθε ευκαιρία, στις δικές τους χώρες δυστυχώς επικροτούν την παραβίαση των θεμελιωδέστερων ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κατηγόρησε την Ευρώπη ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος νωρίτερα δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι «φυλακίζουν τις μουσουλμάνες στο σπίτι: «Προσπαθούν να εμποδίσουν τη συμμετοχή των μουσουλμάνων γυναικών στη ζωή. Μια αντίληψη που θα φυλακίσει τις μουσουλμάνες στο σπίτι, εξαπλώνεται σαν ιός… Σήμερα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι σε σημαντικό βαθμό περιορισμένη η δυνατότητα ειδικά των γυναικών με μαντίλα να συμμετέχουν στην απασχόληση, και μάλιστα ακόμα και η δυνατότητα για εκπαίδευση σε κάποια μέρη».

Σχετικά με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα είπε: «Εσύ μιλάς για ‘μετριοπαθές Ισλάμ’ αλλά δεν επιτρέπεις στις γυναίκες να οδηγούν. Τι σόι μετριοπαθές Ισλάμ είναι αυτό; Υπάρχει κάτι στο Ισλάμ που να εμποδίζει αυτό το πράγμα; Δεν υπάρχει. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια αντίληψη» και πρόσθεσε καυστικά: «Ο όρος ‘’μετριοπαθές Ισλάμ’’ ξαναχρησιμοποιείται και πάλι. Η πατέντα περί μετριοπαθούς Ισλάμ ανήκει στη Δύση. Δεν υπάρχει μετριοπαθές ή μη μετριοπαθές Ισλάμ. Το Ισλάμ είναι ένα, είναι όπως ακριβώς περιγράφεται στο Ιερό Κοράνι. Ο στόχος της χρήσης αυτών των όρων είναι να αποδυναμώσει το Ισλάμ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here