Επίθεση Μητσοτάκη σε «πολιτικάντηδες» για πρόσφυγες-μετανάστες

0
38

 

 

Αμετακίνητος στην απόφαση να ξεκινήσουν αμέσως εργασίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα που θα φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες, είναι ο πρωθυπουργός. Το ξεκαθάρισε μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ. Επέκρινε δε με δριμύτητα τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους οι οποίοι αντιτίθενται στον κυβερνητικό σχεδιασμό, κάνοντας λόγο για «πολιτικάντηδες».

«Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό για να γίνεται παιχνίδι στα χέρια κάποιων πολιτικάντηδων που αρνούνται να αναλάβουν ευθύνες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην κατηγορία απάντησε ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για διάλογο από «μηδενική βάση» και λέγοντας ότι επιστρέφει τον χαρακτηρισμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε η κυβέρνησή του αιφνιδιάστηκε από την έκταση του προβλήματος, αλλά αντέδρασε. Και επισήμανε ότι δεν μπορεί να κλειστεί η Μόρια αν δεν φτιαχτεί το κλειστό κέντρο στη Λέσβο.

«Και εμείς αιφνιδιαστήκαμε από την έκταση του προβλήματος. Όμως αντιδράσαμε. Τα σύνορα φυλάσσονται, ένα νέο πλαίσιο επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου, τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για πισωγύρισμα. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Μόρια δεν μπορεί να κλείσει αν δεν φτιαχτεί άλλο κέντρο. Προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος», ανέφερε. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here