Επιτυχία της Σίας Κοσιώνη η συνέντευξη με τον Βεστερβέλε

0
35

Μεγάλη επιτυχία ήταν για τη Σία Κοσιώνη η αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, που κατάφερε να εξασφαλίσει για τον Σκάι.
Μίλησε μαζί του σε άπταιστα γερμανικά, στις λίγες ώρες που εκείνος έμεινε στην Αθήνα.

— «Για πρώτη φορά έχουμε καλές ειδήσεις στην Ελλάδα και νομίζω ότι αυτό είναι μια αχτίδα φωτός», είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

— «Πώς μπορεί να μιλά κανείς για επιτυχίες σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που έχει τόσο μεγάλη ύφεση και ανεργία;» ρώτησε η κεντρική παρουσιάστρια του Σκάι.

— «Θα στηρίξουμε τα μεγάλα έργα υποδομών, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με τον αγωγό ΤΑΡ, και θα ενισχυθεί το πρόγραμμα κατά της ανεργίας με το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο, που παρουσιάστηκε στο Βερολίνο», ήταν η απάντησή του.

Για το ενδεχόμενο νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ήταν απολύτως αρνητικός, όπως και η Άνγκελα Μέρκελ. «Δεν είναι στην ημερήσια διάταξη. Και αυτό δεν έχει σχέση με τις γερμανικές εκλογές», είπε, προσπαθώντας να διαψεύσει και όλα τα σενάρια που μιλού για νέο «κούρεμα» μετά τις γερμανικές κάλπες, το Φθινόπωρο.

Δεν παρέλειψε, πάντως, να μιλήσει για κοινό πεπρωμένο όλων των ευρωπαϊκών χωρών και, στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. Βαγγέλης Βενιζέλος είχαν τον ίδιο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο, τον Δημήτρη Τσάτσο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here