Εποχή Μαρινάκη και αυτοδιοικούμενοι κομπάρσοι

15
112

Διάβασα με ενδιαφέρον στον «Κόσμο του Επενδυτή» τις τοποθετήσεις κάποιων στελεχών του ελληνικού ποδοσφαίρου για το τι μέλλει γενέσθαι στο χώρο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Πιλάβιος θέλει ένα είδος κηδεμονίας της ΕΠΟ από την UEFA, προφανώς γιατί γνωρίζει ότι μόνος του δεν πρόκειται να πάρει σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις. Ο γενικός διευθυντής της Σούπερλίγκας κ. Κομνηνός θέλει περισσότερες αρμοδιότητες για τις ΠΑΕ για ζητήματα αστυνόμευσης. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του ΠΑΟ κ. Γόντικας θέλει μια νέα Σούπερλίγκα – το ζητάει ακριβώς την επόμενη της απόρριψης της πρότασης μομφής που ο ΠΑΟ έκανε στον κ. Μαρινάκη. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Μώραλης ζητά να σταματήσουν οι τιμωρίες των ομάδων και απλά να γίνονται συλλήψεις από την αστυνομία εκείνων που κάνουν τα επεισόδια.

Ας πούμε τώρα, αγαπητέ αναγνώστη, ότι είσαι παράγοντας ομάδας της Λίγκας και τα ακούς αυτά. Με ποιανού το μέρος θα ταχθείς; Με του Πιλάβιου που ζητάει κηδεμονίες, δηλαδή στέρηση της δικής σου εξουσίας; Δύσκολο. Με το Γόντικα που σου λέει να ξαναφτιάξουμε τη Λίγκα; Πιο δύσκολο. Το πιθανότερο είναι να δώσεις δίκιο στον Κομνηνό, δηλαδή να πεις θέλω αρμοδιότητες- ελπίζοντας ότι δεν θα σου τις δώσουν και δεν θα έχεις και την παραμικρή σκοτούρα. Και το βέβαιο είναι ότι θα πεις μπράβο στον Μώραλη που δε θέλει να σου τιμωρούν το γήπεδο και να πονάει η τσέπη σου.

Χρησιμοποίησα αυτό το παράδειγμα για να γίνει κατανοητό σε όλους ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ένα δικό του -ας πούμε- αξιακό σύστημα, που καθόλου δεν αφορά τους ίδιους τους φίλους του αθλήματος. Ο πολύς κόσμος π.χ θέλει να βλέπει ωραίο ποδόσφαιρο και απαιτεί από τις ΠΑΕ να διοργανώνουν ματς στις καλύτερες συνθήκες: οι ίδιες οι ΠΑΕ θέλουν απλά να μην τιμωρούνται και τάχα μου ζητάνε αρμοδιότητες. Έχουν, μάλιστα, μαζί τους τη μεγάλη μάζα των οργανωμένων οπαδών που είναι οι μόνιμοι θαμώνες των γηπέδων τους. Με αυτούς συμπορεύονται και αυτούς αναγνωρίζουν ως κοινό: για τους άλλους πέρα βρέχει!

Τις προάλλες σας έγραφα ότι το ποδόσφαιρο αυτοδιοικείται. Την περασμένη Παρασκευή όταν οι 16 της Λίγκας κλήθηκαν να πάρουν θέση για τη συμπεριφορά του προέδρου του οργάνου μετά το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟ, οι 13 έβγαλαν λάδι τον κ. Μαρινάκη δεχόμενοι τη μεταμέλεια του. Πολλοί άσχετοι με τα παραγοντικά απόρησαν για το «πώς είναι δυνατόν αυτό»; Ακόμα κι αν η συμπεριφορά του στο πλαίσιο του οπαδισμού ήταν κατανοητή, εν τούτοις θα πρεπε να καταδικαστεί. Για να το πω απλά, ακόμα κι αν δεν τον «μαύριζαν» θα πρεπε τουλάχιστον να εκφράσουν τη δυσφορία τους. Γιατί δεν το έκαναν; Μα γιατί κανένα σύστημα διοίκησης δεν λειτουργεί χωρίς μια εξουσία και, στην προκειμένη περίπτωση, η στήριξη του Μαρινάκη είναι η αναγνώριση της εξουσίας του.

Στο τέλος του ντέρμπι οι ποδοσφαιρόφιλοι είδαν πράγματα που γέννησαν, αν μη τι άλλο, ένα είδος προβληματισμού: ντου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, ξυλοδαρμούς, απίστευτες δηλώσεις. Την ίδια ώρα οι παράγοντες των ομάδων, που την Παρασκευή κλήθηκαν να κρίνουν τη συμπεριφορά του διοικητικού ηγέτη του ποδοσφαίρου μας, είδαν την έναρξη της ηγεμονίας του: η διαιτησία του ματς, οι δηλώσεις, η απόλυτη αδυναμία της Πολιτείας, να πάρει έστω θέση, ακόμα και η τιμωρία του Ολυμπιακού από τον αθλητικό δικαστή είναι για τους παράγοντες των ομάδων σημάδια έναρξης της εποχής του Βαγγέλη Μαρινάκη που παίρνει το μαγαζί που λέγεται ποδόσφαιρο στα χέρια του.

Η ρητορική του Μαρινάκη, που κάποιους ποδοσφαιρόφιλους τους τρόμαξε, είναι για τους παράγοντες της Σούπερλίγκας μας ο τρόπος που οι ίδιοι μιλάνε: μην έχετε αυταπάτες, το Σάββατο το βράδυ όλοι σχεδόν θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση του, δηλαδή να έχουν κερδίσει ένα ντέρμπι (σε όλα τα επίπεδα) και να κάνουν και πλάκα στον αντίπαλο και στους ποδοσφαιριστές του. Το ποδόσφαιρό μας δεν αποτελείται από ένα κακό και δεκαπέντε αναμάρτητους, αλλά από ένα δυνατό και δεκαπέντε ανίσχυρους.

Ο ΠΑΟ δεν έχει ούτε δύναμη, ούτε διοικητικούς ηγέτες. Η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους παίκτες τους. Η Λάρισα καταρρέει με διαιτητικές μαχαιριές, γιατί πολλούς τους ενόχλησε το γήπεδο του Πηλαδάκη. Ο Αρης και ο Ηρακλής διοικούνται από οργανωμένους οπαδούς που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει πρόβλημα βίας. Οι άλλοι τρέμουν τον φτέρνισμα του Ολυμπιακού και συμφωνούν μαζί του γιατί πάντα με το δυνατό συμφωνούν – έτσι έχουν μάθει να πορεύονται.

Ρωτείστε όποιον παράγοντα θέλετε να σας πει τι έγινε το Σάββατο. Ούτε για αλλοιώσεις θα σας πει, ούτε για επεισόδια ντροπής, ούτε για τίποτα τέτοιο. Θα σας πει απλά ότι ξεκίνησε η εποχή μιας νέας ηγεμονίας. Από το Γιώργο Βαρδινογιάννη πήγαμε στο Σωκράτη Κόκκαλη και από αυτόν στο Βαγγέλη το Μαρινάκη. Οι ηγεμόνες μόνο αλλάζουν: οι κομπάρσοι χειροκροτητές τους είναι απολύτως ίδιοι…

15 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μεγάλη διαπίστωση! Άρχισε η εποχή του Μαρινάκη και όσοι διαμαρτύρονται το κάνουν επειδή θέλουν, αλλά δεν μπορούν, να είναι στη θέση του. Το ίδιο θέλει και ο Ζαγοράκης? Το ίδιο ήθελε και ο Ντέμης όταν έλεγε ότι το πρωτάθλημα είναι εφήμερη χαρά?
  Τον ισχυρό χτυπάμε (ή οφείλουμε να χτυπάμε) κε Καρπετόπουλε, τον ισχυρό!
  Απλά εκφράζετε κε Καρπετόπουλε την political correct άποψη: όλοι οι οπαδοί είναι ίδιοι, όλοι οι παράγοντες είναι ίδιοι, όλες οι ΠΑΕ είναι ίδιες…κάπως έτσι, εγώ που είμαι οπαδός της ΑΕΚ, απολογούμαι ακόμα για τα εγκλήματα της ομάδας μου, όπως το ανύπαρκτο πέναλτυ που κέρδισε ο Μανωλάς στο παιχνίδι με τη Λάρισα πριν από τριάντα χρόνια!

 2. Αγαπητέ κε Καρπετόπουλε,
  Στο ποδόσφαιρο ισχύει ότι και στην ζωή, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Οι ηγεμόνες είναι ηγεμόνες και οι κομπάρσοι κομπάρσοι. Το θέμα είναι λοιπόν να υπάρχουν κανόνες που να ισχύουν για όλους χωρίς εξαίρεση. Όπως λοιπόν καλά γνωρίζεις οι κανόνες προστατεύουν τους Ισχυρούς από τους κομπάρσους που με παρασκηνιακά μέσα προσπαθούν να γίνουν Ισχυροί. Σε ένα ισορροπημένο περιβάλλον Ο Ισχυρός δεν έχει ανάγκη να μεταχειρισθεί το παρασκήνιο γιατί απλούστατα είναι Ισχυρός.

 3. Ωραιος εισαι Καρπετοπουλε….
  Ωραιοι και οι εκαστοτε ηγεμονες σας…
  Κοσκωτας…Σαλιαρελης..Κοκαλης..Μαρινακης…
  Αληθεια τι την θελει την ρητορικη??? Εχει χρημα…ΑΡΑ…μαμει και δερνει…!!
  Εαν το δικο σου σκεπτικο ειναι αυτο…ε τοτε τι να περιμενουμε απο τα προβατα….
  Δηλαδη κατεληξες στο Ολυμπιακο συμπερασμα..οτι οποιος εχει τα λεφτα εχει και την δυναμη…
  Ωραιος και παλι…να σας χαιρεστε…

 4. Συγχαρητήρια, Αντώνη, δύσκολα θα περιέγραφε κανείς πιο συνοπτικά το mentality του ποδοσφαίρου μας και των παραγόντων του. Θεωρώ πως, αν δεν υπάρξει σύντομα μια στιβαρή διοίκηση από τον ΠΑΟ (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν με πείθουν πως θα αποκτήσουν σύντομα αξιόπιστη εκπροσώπηση), η ηγεμονία Μαρινάκη θα είναι ίσως χειρότερη από αυτήν του Κόκκαλη, που χρειάστηκε 2-3 χρόνια για να μάθει τα «κόζα». Στους θεσμούς δεν έχω, πλέον, καμιά εμπιστοσύνη και ο Πιλάβιος αποδεικνύεται μια απογοήτευση. Προσωπικά έχω χάσει σχεδόν κάθε ενδιαφέρον για το ελληνικό πρωτάθλημα (φαντάσου ότι, ύστερα από τη στάση Χελάκη/Μπάμπη μετά το ντέρμπυ και, ιδιαίτερα, ύστερα από τη μετάδοση των …εορταστικών «Θρυλικών Μεσάνυχτων» ύστερα από μια βραδυά ντροπής για όλους, έκοψα Sportday (που εμμέσως πλην σαφώς έχει ταχθεί υπέρ της νέας εποχής που περιγράφεις) και sport fm, κάτι που με στενοχωρεί πολύ) και ακούω πολλούς βλάκες-ρομαντικούς με τη μπάλα σαν κι εμένα να έχουν την ίδια διάθεση. Όχι επειδή η ομάδα μου χάνει το πρωτάθλημα (το έχουμε χάσει 14 στις 16 τελευταίες χρονιές), αλλά επειδή είναι η πρώτη φορά που πραγματικά αισθάνομαι πως το ποδόσφαιρο μπαίνει σε ένα σκοτεινό τουνελ και ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να αλλάξει κάτι. Ας το παρακολουθούν μόνο οι φίλοι του ΟΣΦΠ και οι κάφροι χούλιγκανς, εμένα αυτό το στημένο πράγμα δεν με αφορά πλέον.

 5. …Δυστυχως ΕΤΣΙ ακριβως ειναι…
  Οι 8 -τουλαχιστον-ομαδες ,την Παρασκευη,μετρησαν τα «αντισταθμιστικα» οφελη και «συμφωνησαν» ή «διαφωνησαν» με την προταση μομφης…
  Κατα την ταπεινη μου αποψη,πρεπει οι αγωνες ολων των κατηγοριων να γινονται με «προδιαγραφες» ΟΥΕΦΑ-κατανοητο,πιστευω,τι εννοω:Ενα βεγγαλικο-100.000 ευρω προστιμο….Επεισοδια στυλ «Γ.Καραισκακης» να ισοδυναμουν με 5 αγωνιστικες και 300.000 ευρω προστιμο…Τα αποτελεσματα τετοιων τιμωριων ειναι -θετικα- προφανή!Δες τε στο «Γ.Καραισκακης» τι γινεται στα διεθνη παιγνιδια,οπως και στα αλλα γηπεδα…ιδιοι «φιλαθλοι»-ιδιοι παραγοντες—εντελως διαφορετικο το αποτελεσμα…
  ..Οταν η «Ριζουπολη» εμεινε ατιμωρητη αλλά και επιβραβευτηκε πολλακις,πλειστακις αλλά και με «πολλους τροπους»…οταν η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ειναι ενα -ακομη-εθνικο μας σπορ…τοτε ολα αυτα θα συνεχιζονται…

  ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Μηχανολογος Μηχανικος

 6. Περίεργο, δεν κατάλαβα ακριβώς αν καταγράφει ο συντάκτης του άρθρου αυτού, την πραγματικότητα με ρεαλισμό ή θέλει να πεί οτι πρέπει να παραδεχτούμε οτι τα πράγματα ετσι είναι κι αφου ειναι ετσι πρέπει να τα δεχτούμε εστω και με μια έκφραση … δυσαρέσκειας.
  Τι απο όλα αυτά, παράγοντες, κατεστημένο, αφεντικά και κομπάρσοι, κάφροι και αθλητικογράφοι – αθλητικοφυλλάδες, αθλητές, οπαδοί, πρόεδροι κλπ κλπ … τι απο ολα εχει σκοπό μόνο τη βελτίωση του αθλήματος και την προστασία των κυττάρων του, των αθλητών ; Και στη συνέχεια, ποιοί νοιάζονται να απολαμβάνουμε τα σπορ μαζι με τα παιδιά μας, ασφαλείς και χαλαροί ;
  Μήπως η ανύπαρκτη αθλητική δικαιοσύνη ;

 7. Εντάξει, εντάξει, έχεις δίκιο. Αλλά να μην ελπίζουμε σε τίποτα πιά ; Κανένα φώς ; Στη χώρα της πλάκας ΠΟΤΕ δεν θα γίνουν τα αυτονόητα ;;;.
  Πρόταση (χε, χε). Ας το δούν, ας πειραματιστούν και κάπως έτσι οι πολιτικοί, οι μεγαλοπαρόγοντες, οι δημοσιογράφοι, οι δικαστές, οι παπάδες και τέλος πάντων όλο το σκυλολόι που αποτελεί τούς επιβήτορες αυτής της μαλακισμένης πατρίδας. «Τούς πηδάμε που τούς πηδάμε σε όλα τα επίπεδα, δεν μιλάνε, ωραία. Υπάρχει κι ένα παιχνίδι που είναι εντεκα απ’ τη μια και έντεκα απ’ την άλλη. Και μιά μπάλα, στρογγυλή, άντε και τρεις κωλοδιαιτητές. Μια επίφαση αληθινής δημοκρατίας. Μπορεί να νικήσει και ο αδύναμος. Γιά φαντάσου !!! Ας το αφήσουμε να δούμε τι θα γίνει… Εστω και σαν άλλοθι ισονομίας σε μια κοινωνία που τίποτα δεν είναι ίσο. Μπορεί και να έχει πλάκα…»
  Oυτε κι αυτό δεν μπορούν να κάνουν οι άπληστοι, φαταούλες, αυτό άγριο θηρίο, ο άνθρωπος… Μα τι λέω ρε γαμώτο. Τέλος πάντων.

 8. Πολύ καλά τα λες φίλε Αντώνη έστω και αργά…. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια για το Ελληνικό ποδόσφαιρο… και ακόμη πιο πικρή. Δεν είναι οι λίγοι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και το έχουν καταντήσει εκεί που βρίσκεται, είναι οι πολλοί…. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ευτυχώς που οι πολλοί που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνονται όλο και λιγότεροι στο σύνολο της κοινωνίας μας γιατί αν γινόταν το αντίθετο τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

 9. Πολύ καλή προσπάθεια περιγραφής του status quo όχι μόνο του ποδοσφαίρου αλλά του μεγαλύτερου μέρους της Ελληνικής κοινωνίας.
  Δεχθείτε όμως μία προσθήκη: Ο ρόλος του «αθλητικού» τύπου. Η πλειονότητα των συναδέλφων σας συντηρείται και γι αυτό συντηρεί τον στείρο φανατισμό, παρέχοντάς μας το χαμηλότερο επίπεδο γραφής και λόγου σε πολιτιστικό επίπεδο.
  Ξεκινήστε λοιπόν την επανάστασή σας από το σπίτι σας.

 10. Η ζωη ειναι πιο απλη και απο την πιο απλη της ερμηνεια. Ολα αυτα που με δυσκολια προσπαθειτε να ερμηνευσετε και να «συνισταμενοποιησετε» τα καταλαβαινει ο απλος φιλαθλος ενστικτωδως. Και παρα την υπερβολη της καχυποψιας του, δικαιωνεται, και προκαλειται στην απαξιωση. Αλλα μηπως αυτος ειναι αμοιρος ευθυνων; Στην Ελλαδα των συντεχνιων και της «κλαδικης» αντιληψης, ο λυκος θα γινεται παντα αρνακι οταν θα φοραει τα χρωματα της αγαπημενης μας ομαδας. Μην αναρωτιεστε για πιθανα σεναρια και πιθανες λυσεις, οσο ο Ελληνας φιλαθλος εχει την αναγκη διεξοδου στην «βια» του ΣαββατοΚυριακου. Γιατι βλεπεις, ο Θεος μας οφειλει ενα πεδιο βαρβαρης εξωστρεφειας, οπου θα διατρανωνουμε την αντιθεση μας στο κακο που μας εχει βρει να γεννηθουμε ανυποταχτοι, απειθαρχοι, καλοζωισμενοι Ελληνες. Μονο εμεις οι νεοΕλληνες θα «αγαπουσαμε» Αχιλλεες, Αγαπουλες, «διδασκαλους αρχων και αξιων», πουροθυλαζοντες με μουσια, κτλ κτλ.. Αυτα και να με συμπαθατε που δεν πειθομαι με τιποτα και για τιποτα…

 11. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΤΩΝΗ

  ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΠΟΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ.

  ΖΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΑ ΚΥΡΙΟΙ

  ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1995-96 ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΑΠΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΠΟΛΥ ΚΑΖΟΥΡΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

  Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗ Η ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΝΙΤΡΟ ΝΑ ΕΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΥΛΑΚΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΔΟΥΛΕΥΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΝΤΩΝΗ.

  ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΤΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΚΑΠΠΑΔΟΚΗ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΙΤΡΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

  ΝΑΣΟΥ ΚΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ΤΗΣ ΕΙΡΩΝΙΑΣ .ΠΟΙΟΣ? ΠΑΛΙ Ο ΘΕΜΟΣ .ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΦΥΛΛΑ ,ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΟΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΘΥΕΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.

  ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ?ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΕ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΤΕ ΣΤΟΥ ΓΚΥΖΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΠΟΥ Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΡΗΜΑΔΑ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ.ΚΑΙ ΤΙ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΝΙΤΡΟ?ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ.

  Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΗΡΘΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΟΠΑΔΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ,ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ,ΤΙΣ ΟΠΑΔΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ,ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ.ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ .ΕΣΕΙΣ ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΑΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΣΗ.ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑΣ.ΠΟΙΟΙ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ?

  ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΣΤΟ MAJIC, ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΣΗΣ .ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΡΑΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.ΣΤΗΝ ΤΥΦΛΗ ΒΙΑ.ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΤΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ.ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ?ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ?ΕΙΠΑΤΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΚΟΣΜΟΣ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.ΜΟΝΟ POLITICALLY CORRECT ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΛΠ.ΠΛΕΟΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ.ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ ΠΛΕΟΝ.

  ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.Ο ΜΠΑΜΠΗΣ,Ο ΓΚΟΤΖΟΣ ,Η ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ .ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ.ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ DON CORLEONE ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

  ΓΙΑ ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΣ ,ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ CL,TO STOIXHMA ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ,Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

  ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ.

 12. αμαν πια κ.κ δημοσιογραφοικ διαφοροι ‘φωστηρες’με τον Βαρδινογιαννη συνεχεια να μπαινει στο ιδιο ‘καζανι ‘με τον κοκκαλη κ τον μαρινακη ….τι εκανε κυριοι ο Βαρδινογιαννης?πηρε 4-5 πρωταθληματα.ηταν ολα ‘καλπικα’?ασ πουμε λοιπον ναι…..μα εδω κυριοι μιλαμε οτι αυτοι οι ‘ολυμπιακαρες’σας δεν αρκουνται καν σε 5 η 6 η εστω 7..τα θελουν ολα κυριοι..ΟΛΑ..μην τους βαζετε λοιπον στο ιδιο καζανι..καντε ενα ωραιοτατο πρωταθλημα οπου ο ολυμπιακος θα παιζει εκτος συναγωνισμου κ βεβαια θα βγαινει πρωτος κ οι αλλοι ας παιζουν για τις αλλες θεσεις..κι ετσι δε θα υπαρχει κ κανενα προβλημα..

 13. ..και τον Φεβρουάριο λοιπόν… ε, αν χάνουμε το ενδιαφέρον μας για το πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο, χαλάλι..
  Το ’04 και το ’10 το κρατάγαμε (κι εσείς μαζί) λίγο παραπάνω.. τυχαίο?
  Δε νομίζω.

  Μιχάλης, Αθήνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here