Επωνύμως και ανωνύμως

2
33

Ανακριτής και απολογούμενος αντάμα.

Χρήστος Παναγιωτόπουλος, «Αποτύπωμα»

Διαβάζω.

Η έρημος και η σιωπή των διανοούμενων (Γ. Καββαδίας, Έθνος 25/10/13, Π. Μπουκάλας, Καθημερινή Κυριακής 20/10/13), η τηλεοπτική βία του Δεκέμβρη 2008 (Δ. Παπανικολόπουλος, Εφημερίδα των Συντακτών 6/12/13), το σαράκι του δογματισμού και της ίντριγκας (Δ. Χρήστου, Αυγή Κυριακής 1/12/13), ο θρίαμβος του παράδοξου και του γελοίου (Τ. Πατρίκιος, Βήμα Κυριακής 1/12/13).

Χάος.

Η αέναη πάλη του αυτο-νόητου με το α-νόητο. Και κάπου στη μέση της ταραχής οι αδια-νόητοι που όλα τα ξέρουν, όλα τα κριτικάρουν, όλα τα ιδεολογικοποιούν και οι αμετα-νόητοι που περιμένουν να περάσει η κρίση για να κάνουν τα ίδια.

Όλα έχουν ειπωθεί καθώς και τα αντίθετά τους. Όλοι είμαστε διχασμένοι ανάμεσα στο χθεσινό και στο σημερινό εαυτό μας, στην τάχα αθωότητα και την δήθεν ενοχή.

Κανείς δεν ετοιμάζει το αύριο, λες και το αύριο ανήκει σε άλλους. Κανείς δεν τολμάει να (μας) πει την αλήθεια, αφού κανείς μας δεν θέλει ν’ ακούσει άλλη αλήθεια εκτός από τη «δική» του.

Χάος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΓια να μας κλαίνε οι ρέγγες…
Επόμενο άρθροΠώς γίνεται «η δουλειά» με τη ΔΕΗ
Ο Γιάννης Πανούσης έλκει την καταγωγή του από την Αρκαδία και την Κορινθία, αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε στη Νομική, αλλά αγαπούσε τη Φιλολογία. Συνέχισε τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες και συνέχισε στη Γαλλία με εγκληματολογία, που αποτελεί συνδυασμό πολιτικής σκέψης, φιλολογίας, νομικής και πολιτικής επιστήμης. Διετέλεσε καθηγητής στη Νομική Θράκης επί 19 χρόνια (και πρύτανης απο το 1994 έως το 1997) και όταν έφυγε από εκεί για τη Νομική Αθηνών ένιωσε ότι "ξενιτεύεται" -παρότι όταν είχε πρωτοπάει στην Κομοτηνή είχε τρομάξει! http://www.giannispanousis.gr/page.php?p=biography

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το χάος βρίσκεται μόνο στο κεφάλι εκείνων που ενώ έχουν κάνει τις σαφέστατες επιλογές τους,
  κλαψουρίζουν με τις «ευαισθησίες» τους και αναλογίζονται την αμφίβολη υστεροφημία τους.
  Το χάος βρίσκεται δηλαδή στον αρθρογράφο που ενώ οι επιλογές του είναι ακραίες συντηρητικές, θέλει να πιστεύει ότι είναι αριστερός και δημοκράτης. Εμπαίζοντας εαυτόν και αλλήλους….
  Το χάος από την άλλη ΔΕΝ βρίσκεται στο μυαλό π.χ. του a d o n i, που ψυχή τε και σώματι εφαρμόζει τα κελεύσματα των δανειστών – τοκογλύφων και των διαπλεκόμενων αφεντικών του.
  Δυστυχώς και το χάος του panoussi και το «μεγαλείο» του adoni οδηγούν στη τρέλα.
  Η Ελλάδα ασφαλώς θα υπάρχει και θα αγωνίζεται και μετά την εξαφάνιση και λήθη τέτοιων και παρομοίων πνευμάτων…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here