Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Τα θύματα ήμασταν εμείς..

0
109

 

Σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απόβαση του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα και ξεκίνησε η γενοκτονία των Ποντίων. Εκεί έφσασε με το πλοίο Πίρι Ρέις ο Ταγίπ Ερντογάν για να τιμήσει την επέτειο, από την πλευρά της χώρας του. Η 19η Μαϊου συμβολίζει για τους Τούρκους την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία τους.

Από την αποβάθρα της Σαμψούντας, απ’ όπου ο Κεμάλ άρχισε τον αγώνα κατά των ξένων δυνάμεων, ο Ερντογάν αρνήθηκε ξανά πως υπάρχει γενοκτονία των Ποντίων. 

«Δεν έχει καταγραφεί καμία γενοκτονία, καμία τυραννία και καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νοιώθει ντροπή, παρά τον τεράστιο πόνο και τις απώλειες που βίωσαν Οθωμανοί και Τούρκοι τους τελευταίους δύο αιώνες», είπε. «Οι Τούρκοι υπέστησαν τη μεγαλύτερη γενοκτονία, όταν οι Οθωμανοί αποσύρονταν από τα Βαλκάνια. Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Οθωμανοί πολεμούσαν γενναία σε τέσσερα μέτωπα αλλά δέχτηκαν πισώπλατο χτύπημα. Εμείς ήμασταν που χάσαμε πάλι εκατομμύρια γυναικόπαιδα και γέρους ανθρώπους».

Και πρόσθεσε: «Η Τουρκία δεν έχει κάνει κανένα λάθος. Η μεγαλύτερη απάντηση που δώσαμε στην προδοσία ήταν να τους διώξουμε. Παρά τις μαρτυρίες της ιστορίας και τις καταγραφές στα αρχεία, εκείνοι που μας κατηγορούν εδώ και πάνω από έναν αιώνα, παραβλέπουν επίμονα τις διώξεις που υπέστη ο δικός μας λαός. Όταν βρίσκουν ευκαιρία προσπαθούν να μας διαμελίσουν, όταν βρίσκουν ευκαιρία απ’ έξω προσπαθούν να μας περικυκλώσουν».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here