Εργαζόμενοι Documento: Δε μας φοβίζουν απειλές και διαρρήξεις

0
74

Περίεργη διάρρηξη τα ξημερώματα του Σαββάτου στα γραφεία της εφημερίδας Documento. Οι άγνωστοι άνοιξαν τη βαριά πόρτα της εισόδου, με κλειδαριές τύπου “τρίαινα”, αλλά το μόνο που έκαναν ήταν να σπάσουν τον αυτόματο πωλητή καφέ και να πάρουν λίγα κέρματα. Ωστόσο, όπως σημειώνουν στελέχη της εφημερίδας, στο διπλανό γραφείο υπήρχε χρηματικό ποσό που άφησαν άθικτο.

Οπως έγραψε το Documentonews.gr, η διάρρηξη συνέπεσε χρονικά μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τη σφοδρή δική του απάντηση.

Οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση για τη διάρρηξη:

«Τα ξημερώματα του Σαββάτου 9 Μαρτίου σημειώθηκε διάρρηξη στα γραφεία του Documento, της εφημερίδας όπου εργαζόμαστε. Οι ζημιές που προκλήθηκαν δεν ήταν εκτεταμένες: ένας κατεστραμμένος αυτόματος πωλητής καφέ και απώλεια μικρού χρηματικού ποσού, χωρίς να αφαιρέσουν ποσό που βρισκόταν σε διπλανό γραφείο. Μάλιστα ήταν τόσο επουσιώδεις που εύλογα μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι δεν επρόκειτο για «κανονική» διάρρηξη, σε συνδυασμό με τη χρονική συγκυρία στην οποία έλαβε χώρα.

Το φύλλο που κυκλοφόρησε την ίδια ημέρα είχε κύριο θέμα την τεκμηριωμένη εμπλοκή υπαλλήλων και συνεργατών του Βαγγέλη Μαρινάκη με υποθέσεις που απασχολούν τη Δικαιοσύνη. Μάλιστα τη δημοσίευση του promo του φύλλου ακολούθησε το λιβελογράφημα που μας απηύθυνε με τη μορφή ανακοίνωσης (μέσω της ιστοσελίδας του Ολυμπιακού μάλιστα!) ο ποδοσφαιρικός παράγοντας – μιντιάρχης – εφοπλιστής. Μάθαμε, λοιπόν, ότι είμαστε οι «πρόθυμοι της δημοσιογραφικής υποκουλτούρας» που κατασκευάζουμε «διώξεις και ενόχους». Μάθαμε, επίσης, ότι παίρνουμε μέρος σε «εγκληματικές μεθοδεύσεις» επειδή δημοσιεύσαμε το γεγονός πως «αυλικοί» του εμπλέκονται σε πέντε ποινικές υποθέσεις – α) απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του διαιτητή Τζήλου, β) απαγωγή δημοσιογράφου από το ξενοδοχείο Hilton, γ) υπόθεση «Noor 1», δ) στημένα ποδοσφαιρικά ματς και ε) παραδικαστικό με «δικούς μας εισαγγελείς». Όσα δημοσιεύουμε είναι απόρροια ρεπορτάζ, το οποίο στηρίζεται μεταξύ άλλων και σε στοιχεία που έχουν συλλέξει οι δικαστικές αρχές.

Κατά διαβολική σύμπτωση, τον μαρινακικό λίβελο ακολούθησε η διάρρηξη και ο βανδαλισμός των γραφείων του Documento με τρόπο επιδεικτικό. Την επίθεση στα γραφεία ακολούθησε και η «επίθεση» στα περίπτερα. Στην εφημερίδα έφτασαν καταγγελίες απ’ όλη την Ελλάδα σχετικά με τη διανομή του επίμαχου φύλλου. Ειδικότερα, καταγγέλθηκε ότι το μοναδικό στη χώρα πρακτορείο διανομής Τύπου, Άργος, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, διένειμε μόνο το μισό τιράζ, προκειμένου να μη φτάσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας στους αναγνώστες. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το «θάψιμο» της εφημερίδας στα περίπτερα έχει άμεσες επιπτώσεις στα οικονομικά της εταιρείας από την οποία πληρωνόμαστε.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Documento, το www.documentonews.gr και το Κουτί της Πανδώρας διαβεβαιώνουμε άπαντες ότι θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε την αλήθεια στους πολίτες χωρίς να πτοούμαστε από τις χυδαίες επιθέσεις, τις έμμεσες απειλές και την άμεση καθύβριση οποιουδήποτε μεγαλοπαράγοντα. Εξάλλου, η αποκάλυψη και η κοινοποίηση της αλήθειας είναι ο ορισμός της αποστολής του δημοσιογράφου, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Γι’ αυτό τον λόγο, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ σχετικά με το θέμα.

ΥΓ.: Η καταδίκη «κάθε εγκληματικής ενέργειας» (sic) στην κατακλείδα της ανακοίνωσης Μαρινάκη συνιστά τόσο μεγάλη αντίφαση με το πνεύμα του υπόλοιπου κειμένου που, εκτός του γέλωτα που προκαλεί, «φωνάζει» ότι έχει μπει για το ξεκάρφωμα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here