Έριξες τσιμεντόλιθους σε αστυνομικούς; Πλημμέλημα και ελεύθερος

0
150

 

Φρικιά που έχουν καταλάβει κτίριο ρίχνουν από τον πρώτο όροφο τσιμεντόλιθους κατά αστυνομικών, οι οποίοι επιχειρούν να το ανακαταλάβουν. Οι αστυνομικοί βάζουν τις ασπίδες πάνω από τα κεφάλια τους, προσπαθώντας να προφυλαχτούν. Όλα αυτά σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση, καθώς είναι η ώρα μετάδοσης των κεντρικών δελτίων ειδήσεων.

Οι ασπίδες αντέχουν και τα κεφάλια δεν ανοίγουν. Τα εκαταμύρια των τηλεθεατών, που παρακολουθούν τα γεγονότα, δεν αμφιβάλλουν για το τι θα συνέβαινε αν οι ασπίδες έσπαγαν από το βάρος. Θα υπήρχε νεκρός ή νεκροί αστυνομικοί. Το λιγότερο, θα υπήρχαν σοβαρά τραυματισμένοι.

Οι καταληψίες συλλαμβάνονται και οδηγούνται στον εισαγγελέα, ο οποίος τους απευθύνει κατηγορίες για πλημμελήματα (βαριά σωματική βλάβη) και όχι για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Όσοι το πληροφορούνται επαναφέρουν στη μνήμη τις τηλεοπτικές εικόνες και προσπαθούν να καταλάβουν τι δεν…καταλαβαίνουν. Με τη συγκεκριμένη κατηγορία όλοι θα αφεθούν ελεύθεροι και πιθανότατα θα ξανακάνουν τα ίδια, μαζί με τους «συναγωνιστές» τους, οι οποίοι συνειδητοποιούν ότι δεν χάθηκε ο κόσμος αν ρίξουν και κανένα τσιμεντόλιθο παραπάνω. Ήδη η δίκη τους ανεβλήθη και θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Έως τότε, φυσικά, θα μείνουν ελεύθεροι.

Τρία ερωτήματα. Το πρώτο: Μήπως ο φάκελος που ετοίμασε η αστυνομία δεν ήταν επαρκώς τεκμηριωμένος; Το δεύτερο: Ο εισαγγελέας δεν έτυχε να δει τα τηλεοπτικά πλάνα για να σχηματίσει ιδία γνώμη; Το τρίτο: Είναι δυνατό να ξεσπά πολιτική αντιπαράθεση για τέτοιο ζήτημα, αντί όλοι να ομονοούν στην καταδίκη και των καταλήψεων και των εγκληματικών επιθέσεων των καταληψιών (όταν υπάρχουν) απέναντι στους αστυνομικούς;

Κάποιοι εισαγγελείς αποδίδουν στον ίδιο τον νόμο την επιλογή τους να απευθύνουν ισοβαρείς, με τα αδικήματα, κατηγορίες. Η κυβέρνηση θα θεσπίσει, άραγε, αυστηρότερες διατάξεις; Μένει να  δούμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here