Έρχεται η «Ευρυδίκη», η δεύτερη ισχυρή κακοκαιρία του φθινοπώρου

0
296

Από το ξημέρωμα ξεκίνησε να εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, που περιλαμβάνουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, έως και χαλαζοπτώσεις.

Η καταιγίδα, που επονομάζεται «Ευρυδίκη», θα «χτυπήσει» τη χώρα για ένα πενθήμερο, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Από σήμερα, τα φαινόμενα πλήττουν αρχικά τη Νότια και Δυτική Ελλάδα. Από το απόγευμα η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει την ανατολική Στερεά, την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Προς το βράδυ τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα θα μεταφερθούν στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στο Β.Ν. Αιγαίο και τα ξημερώματα προς Τρίτη αναμένεται να πλήξουν την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται σε περιοχές της Πελοποννήσου και αργότερα στη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία την Τρίτη, ενώ το τριήμερο Τετάρτης-Παρασκευής διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη των επόμενων ημερών του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, η εβδομάδα που ξεκινά, θα είναι πολύ βροχερή για τις περισσότερες περιοχές της χώρας κι όπως σημειώνει, κατά διαστήματα και κατά τόπους θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ίσως δημιουργήσουν ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα.

Όσον αφορά στην Αττική, ο Γιάννης Καλλιάνος σημειώνει πως από νωρίς το πρωί θα είναι άστατος ο καιρός. Θα ξεκινήσει να βρέχει ασθενώς και τοπικά, όμως γρήγορα τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα έχουν την τάση να δυναμώσουν. Προς τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες, θα υπάρξει και «πέρασμα» με ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες από τον νομό.

Οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν την Τρίτη κυρίως στα δυτικά της χώρας, την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας και θα έχουν την τάση να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here