Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις

0
175

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Τρίτης, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα περισσότερα όρεινα της Δυτικής, Κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν την Τρίτη, νωρίς το πρωί τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Μακεδονία.

Από το μεσημέρι η Πελοπόννησος -κυρίως η δυτική και νότια-, η κεντρική Στερεά και πιθανόν η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και οι Κυκλάδες.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώθουν στην Ήπειρο (πάνω από 600 μέτρα), τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία (από 600-700 μέτρα), στη Θεσσαλία (στα δυτικά και βόρεια) και τη βόρεια Πελοπόννησο (από 800-900 μέτρα).

Την Τετάρτη, μέχρι τις πρωινές ώρες η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νήσια του νόρειου Αιγαίου, οι Κυκλάδες και η Κρήτη και πιθανόν η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Μέχρι νωρίς το πρωί και μετά πιθανόν κανά τη νύχτα τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος. Χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν μέχρι το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυιτκής Μακεδονίας και πιθανόν της κεντρικής Μακεδονίας.

Αργά τη νύχτα θα ξαναχιονίσει στα ορεινά, ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεοδνίας (από τα 500-600 μέτρα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here