ΕΣΗΕΑ – MEGA: Τις δραματικές εξελίξεις προκάλεσαν οι εργοδότες με την προκλητική απάθεια της κυβέρνησης

0
46

 

Την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους από τη διοίκηση του MEGA, ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών. Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και καλεί τους καναλάρχες να εκπληρώσουν άμεσα τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για δραματικές εξελίξεις στο κανάλι, τις οποίες προκάλεσαν οι εργοδότες-μέτοχοι αλλά παράλληλα καταγγέλει την κυβέρνηση ότι παρακολουθεί με προκλητική απάθεια τα τεκτενόμενα.

Ειδικότερα η Ένωση Συντακτών σημειώνει «μετά από 27 χρόνια λειτουργίας, στο «Μεγάλο Κανάλι» η αντιπαράθεση εκδοτικών, εργολαβικών και ενεργειακών συμφερόντων τα οποία ελέγχουν την πλειοψηφία των μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., έχει πάρει τη μορφή ανοιχτής σύγκρουσης ενόψει της διεκδίκησης στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο που τακτοποιεί η κυβέρνηση. Οι μεγαλομέτοχοι του MEGA αφήνουν τώρα και μήνες επίτηδες απλήρωτους τους εργαζομένους, δεν δίνουν εξηγήσεις, καλλιεργούν την ανασφάλεια, δεν ανταποκρίνονται ως εργοδότες στη στοιχειώδη υποχρέωση συνάντησης και παροχής εξηγήσεων για τους ανομολόγητους σκοπούς τους, στους εργαζόμενους και τα Σωματεία…Στην πολυετή διαδρομή τους, πρωταρχική επιδίωξή τους ήταν και παραμένει ο έλεγχος της πολιτικής ατζέντας, η προκλητική υποστήριξη μνημονιακών επιλογών, ώστε να εξυπηρετούνται διαδοχικές κυβερνητικές επιλογές, επιχειρηματικές επιδιώξεις, παιχνίδια εξουσίας με άκρατο τραπεζικό δανεισμό».

Για την στάση της κυβέρνησης σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση, που επαγγέλλεται την αντιμετώπιση της διαπλοκής, παρακολουθεί με προκλητική απάθεια όλη αυτή την εξέλιξη, παρ’ όλο ότι με ορισμένους από τους μετόχους έχει πάντα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και θερμή υποδοχή, – αν όχι αποδοχή – των θέσεών της, σε άλλα ΜΜΕ, που διαθέτουν».

Η Ένωση Συντακτών καλεί την κυβέρνηση να προασπίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να δώσει δείγμα γραφής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here