Εθνικά επικίνδυνοι…

32
67

Πάντα μου έκανε εντύπωση γιατί θα πρέπει ο πνευματικός –υποτίθεται- κόσμος της χώρας να μιλάει, να δημιουργεί και να κατευθύνει συνειδήσεις. Αυτό, ίσως, να έχει ισχύ σε μια συντεταγμένη χώρα, όπου όλα λειτουργούν ομαλά, και η οποιαδήποτε παρέμβαση να είναι συμπληρωματική ή με πρόταση ανασύνταξης. Αλλά και πάλι τι;

Ποιος ακούει ποιον σ’ αυτή τη ζωή; Και ο Χριστός είπε «Αγαπάτε αλλήλους» και ο Μαρξ είπε «Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε», και τι έγινε; Τους άκουσε κανείς;

Και σ’ αυτό τον τόπο, κάποτε, είχαμε κι αν είχαμε πνευματικούς ανθρώπους. Από ποιητές, καλλιτέχνες, συγγραφείς, λόγιους, μουσικούς, ζωγράφους κ.ά.

Έγινε κάτι; Πήραμε κάποιο μάθημα; Κοιτάτε που καταντήσαμε. Καλλιτέχνες, που χρειάζεται καλλιτεχνική αστυνομία να τους συλλάβει, και ένα πνευματικό επίπεδο λίγο πιο πάνω απ’ τα πλακάκια. Δεν μιλάω για όλους. Μην αρπαχτείτε. Απλά εμείς καθιερώσαμε τις εκπομπές κίτρινου τύπου, τα reality shows, τη μαγειρική ως ύψιστο δείγμα ψυχαγωγίας, και τα μεσημεριανάδικα ως ένδειξη πολιτισμού σ’ αυτή τη χώρα. Η κιλότα της διπλανής έγινε θέμα προς εξερεύνηση και το χαμηλό επίπεδο συνάνθρωπων μας έγινε τρόπος διασκέδασης. Εμείς εκθρέψαμε εκπομπές τύπου Ανίτας Πάνια και καθιερώσαμε ως σύμβολα «γέλιου» παθολογικά πάσχοντες συνάνθρωπους μας. Εμείς τα κάναμε αυτά. Οι ανώτεροι.

Αυτά είδαν και οι άλλοι ανώτεροι «οι πολιτικοί μας», και είπαν: Αφού είναι ζώα, ρίχτε τους στ’ αυτιά. Πέταγαν δυο ψίχουλα να μην διαμαρτύρεσαι και πέρναγαν από πίσω σου ό,τι ήθελαν. Πού σκέψη από μας; Πού αντίδραση; Ποιος να μιλήσει, αφού όλοι και όλα ήταν εξαγορασμένα; Και ήλθε ένα πρωί και τα είδαμε όλα τα επεισόδια μαζί.

Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι συνεχίζει η κυβέρνηση με επιμονή ένα μνημόνιο που δεν οδηγεί πουθενά. Έχει αποτύχει και επιμένει. Θυσίες χωρίς αντίκρισμα, με ένα έλλειμμα που δεν θα πέσει ποτέ. Ήδη πάλι είμαστε 9% πίσω στο 1ο τετράμηνο. Και το παιδί με τα γυαλάκια ούτε που έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Ή έχει πάρει; Εδώ σας θέλω. Δεν μπορεί. Αυτή η επιμονή κάτι κρύβει. Δεν μπορεί να ‘ναι τόσο ηλίθιος. Να ξέρει ότι με τόσες περικοπές θα εισπράξει ό,τι έχει να εισπράξει, που δεν έχει και τίποτα άλλο πια, αλλά σε 5-7 χρόνια οι παραγωγικές τάξεις θα έχουν πεθάνει μαζί με τον κόσμο. Έκτος και αν αυτό θέλουν. Εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία προς ξένα συμφέροντα; Έχουν γραμμή να ξεπουλήσουν την Ελλάδα;

Αλλά πώς θα το επιτύχουν; Γι’ αυτό όλη αυτή η πίεση. Γι’ αυτό οι δήθεν κραυγές της κυρίας Δαμανάκη. Του πιο αποτυχημένου δείγματος της γενιάς του Πολυτεχνείου. Να φοβηθούμε και να ενδώσουμε. Να μας διαλύσουν την ψυχολογία. Να μας έχουν υποχείριά τους.

ΟΧΙ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ. Σ’ αυτή τη χώρα ποτέ ο φόβος δεν είχε θέση. Ποτέ δεν είχαμε ούτε θα ‘χουμε ζυγό πάνω απ’ το κεφάλι μας. Θα αντιδράσουμε και θα επιτύχουμε.

Δεν πάμε πουθενά κύριοι της Ελληνικής Τρόικας με τέτοια μυαλά. Τώρα ξεπουλάτε, ενώ θα έπρεπε να’ χετε αξιοποιήσει την Ελληνική δημόσια περιουσία. Είμαστε μια χώρα που λέτε ότι δεν παράγει τίποτα. Γιατί την αφήσατε; Τα ¾ της χώρας βρέχονται από θάλασσα. Πού είναι η ανάπτυξή της; Που έπρεπε να’ ναι γεμάτη η χώρα από μαρίνες και σε μια ναυτική χώρα μέχρι και οι βοσκοί θα έπρεπε να’ χουν σκάφος. Όοοχι. Εκεί. Να τους πιούμε το αίμα. Αλλά πώς θα πέφτουν οι μίζες στις μαρίνες;

Θα’ χαμε τώρα ανάπτυξη από τόσες πηγές που μας δίνει η θάλασσα. Αλλά όοοχι. Φόροι στα σκάφη, φόροι στα πλοία, κυνήγι στους έχοντες και ένα βαρκάκι. Πού; Σε μια χώρα που πνίγεται στη θάλασσα. Ακούστε κουφιοκεφαλάκηδες. Ένας υπάλληλος δεν μπορεί να έχει ένα σκάφος εκατομμυρίων. Αν το έχει, ψάξτε να βρείτε τι φταίει. Αλλά όχι κυνήγι από πριν.

Πού είναι η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας; Πού είναι η εκμετάλλευση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας; Βάζει το μυαλό σας έσοδα ή μήπως ακόμα σκάφτεστε τα συμφέροντα; Η Τουρκία αυξάνει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τον τουρισμό της. Εμείς; Φόρους να τα πάρουμε. Καμιά πολιτική. Περιμένουμε με ανοιχτά τα πόδια πότε θα’ ρθουν οι τουρίστες. Και με το χέρι σα ζήτουλες. Να μιλήσω για εκκλησιαστική περιουσία; Όχι μωρέ είναι λίγη. Πάντως, μέσα στην κρίση τα πήρε τα εκατομμυριάκια του το Άγιον Όρος. Μπράβο βρε.

Δεν μιλάω για Πολιτισμό και Παιδεία για να μη γελάσουμε. Τα πνευματικά μας δικαιώματα να’ χαμε πουλήσει θα’ χαμε ξοφλήσει κύριοι και κυρίες. Ξέρετε, μήπως, κύριε Παπανδρέου, εσείς και τα γιουσουφάκια σας, πού πέφτει η Επίδαυρος; Γιατί δεν βλέπουμε πολιτικούς πια στον χώρο της Τέχνης. Επενδύστε λίγο στην έρευνα. Δεν βλάπτει. Κι αν θέλετε δημοψήφισμα κάντε το για το Αιγαίο. Στην Υφαλοκρηπίδα. Βρείτε τα να τελειώνουμε. Συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους και δώστε και στους Αμερικανούς κάτι να κάνουν τη δουλειά να δούμε άσπρη μέρα. Τι το ‘χουμε το υπέδαφος; Να το κοιτάμε; Τι φοβάστε, μη σας πουν προδότες; Μα και τώρα σας λένε.

Δεν βγαίνει άκρη παίρνοντας μέτρα. Μειώστε φόρους και εισφορές και ζητήστε χρόνο μέχρι να πάρει η οικονομία μπροστά. Αξιοποιήστε και όχι ξεπουλήστε την εθνική κυριαρχία μας και περιουσία. Δώστε δείγμα ότι μπορούν να επιστρέψουν τα λεφτά τους όσοι τα έβγαλαν έξω και να επενδύσουν με ασφάλεια ξανά. Κόψτε τις κραυγές πόνου, τύπου Δαμανάκη, και Τιτανικού και δήθεν χρεοκοπίας. Σταματήστε να βάζετε χεράκια να βγάζετε ματάκια. Και εμείς ν’ αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και λίγο.

Λύσεις υπάρχουν. Όχι άλλους φόρους. Όχι άλλο κάρβουνο στη μούρη. Πρέπει να αλλάξουμε όλοι. Πολιτικοί και λαός.

Αλλαγή στα πάντα. Στη νοοτροπία και στις πράξεις. Προτάσεις πολλές. Όχι συναινέσεις του κ…ου. Συναίνεση στην αντίληψη ότι λύσεις υπάρχουν.

Αλλιώς, είμαστε όλοι, ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

Υ.Γ. Δεν έχω σκάφος. Απλά πιστεύω τη θάλασσα σαν μεγάλη πηγή πλούτου. Αλλά πίνω αναψυκτικά. Θα τα κόψω κι αυτά. Βάζει φόρο. Φτου!

32 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παύλο, φιλική συμβουλή από άνθρωπο που σε βλέπει και σε χαίρεται από την εποχή της «Λούφας και Παραλλαγής»: Βάλε μια δυο καστανιές στην αυλή σου για να ψήνεις δικά σου κάστανα.Το χειμώνα που δεν θα τραβάνε τα αναψυκτικά, θα βάλουν φόρο και στα κάστανα που αγοράζεις από τον καστανά!

 2. Μπράβο σας κύριε Χαΐκάλη για το άρθρο σας. Μόνο που θέλω να πω το εξής. Είστε πολύ επιεικής όταν τους χαρακτηρίζετε κουφιοκεφαλάκηδες. Προδότες θα τους έλεγα. Για το λόγο ότι δεν αξιοποιούν την χώρα τους. Τα αναφέρετε στο άρθρο σας. Με τόσο ήλιο, αέρα, θάλασσα, τί κάνουμε για παραγωγή ενέργειας; Με τόσο ορυκτό πλούτο, την υφαλοκρηπίδα, πώς τα αξιοπούμε όλα αυτά; Κούφια λόγια για πράσινη ανάπτυξη ακούμε τόσα χρόνια. Στα λόγια. Γιατί στα έργα, ακολουθούν σαν τους γερολαδάδες φοροεισπρακτικά μέτρα και πως θα εισπράξουν την δόση. Οι δοσατζήδες. Ουστ!!!

 3. ΚΥΡΙΕ ΧΑΙΚΑΛΗ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ…….
  ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΜΕ 280.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ; ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ…….Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ; 450.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ…….ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ:ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ;ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ;
  ΝΤΡΟΠΗ……

 4. Μακάρι όλα αυτά που αναφέρετε κάποια μέρα να πραγματοποιηθούν και να δώσουν την ευκαιρία στο κόσμο να δουλέψει και να μεγαλουργήσει.

 5. «…Αυτά είδαν και οι άλλοι ανώτεροι «οι πολιτικοί μας», και είπαν: Αφού είναι ζώα, ρίχτε τους στ’ αυτιά…»

  Όχι κύριε Χαϊκάλη, κάνετε λάθος εδώ. Αδικείτε τους Έλληνες και συνάμα τον εαυτό σας. Ήταν οι Έλληνες «ζώα» όπως λέτε πίσω στο «μακρυνό» ’40; Ήταν μήπως «ζώα» τη χρυσή δεκαετία του ’60;

  Εφόσον αγαπάτε τόσο πολύ τη θάλασσα -όπως κι εγώ άλλωστε-, θα έπρεπε να ξέρετ καλά πως «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

  Όχι κύριε Χαϊκάλη, όσο κι αν σάς εκτιμώ. «Ζώα» δεν είμασταν -γίναμε(όσοι γίναμε). «Ζώα» μάς έκαναν. Και αφού είχαμε γίνει πια(δεκαετία ’80), αρχίσαμε να επενδύουμε κιόλας σε αυτό το …επίπεδο, σε κάθε τομέα -γίναμε τελικά όμοιοι των αδίστακτων και ανήθικων πολιτικών που μάς κυβερνήσανε. Και κάποιοι από μας μάλιστα, αντιστάθηκαν και αντιστέκονται ακόμη, με τρομερό προσωπικό κόστος, στην νεολληνική σαχλαμάρα(είμαστε οι λεγόμενοι και «περίεργοι…»).

  Όσο γελοίο είναι να ισχυρίζεται κανείς πως «τα φάγαμε όλοι μαζί», έτσι και δεν δέχομαι να μού λένε πως είμαι «ζώο» και ακόμη χειρότερα πως ΕΓΩ φταίω που οι κυβερνήσεις μάς εμπαίζουν κάθε τόσο.

  Το μόνο που μπορώ να δεχτώ, με θλίψη, είναι πως μέσα σε αυτό το 30ετές περιβάλλον αιθαλομίχλης και παρασιτισμού, απόλυτης φτήνιας, ξιπασιάς και ιδιοτέλειας, δεν μπόρεσα τελικά να γίνω το καλύτερο που προσδοκούσα για τον εαυτό μου.

  Για τη ακρίβεια, είμαι πολλές μοίρες μακρυά από τον στόχο. Και αυτό είναι για μένα η πιο μεγάλη απογοήτευση.

 6. Κύριε Χαϊκάλη
  Λέτε ότι σας προβληματίζει η φοβερή επιμονή του Παπανδρέου σε μια πολιτική που αποδεδειγμένα απέτυχε.Πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
  1.) Η Τρόικα επέβαλε πέρυσι το μνημόνιο στην ελληνική κυβέρνηση όχι για να σωθεί η ελληνική οικονομία αλλά για να σώσουν τα λεφτά τους οι δανειστές μας,ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.
  2.) Πιστός στην παραπάνω λογική ο Παπανδρέου συμπεριφέρεται εδώ κι έναν χρόνο σαν να έχει ως 1η προτεραιότητα τα συμφέροντα των δανειστών μας και όχι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
  3.)Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο Παπανδρέου,λόγω παιδείας και προσωπικής του κοσμοθεωρίας,απλά δεν πιστεύει στο μοντέλο του έθνους-κράτους ούτε στην εθνική κυριαρχία.

 7. Μπράβο και πάλι μπράβο κύριε Χαϊκάλη! Ακριβώς ότι έχω στο μυαλό μου!
  Από ολόκληρη τη γενιά του Πολυτεχνείου πως επιλέχθηκαν να μας εκπροσωπήσουν τα «πιο αποτυχημένα, Εθνικά επικίνδυνα, δείγματα»???
  Και πάλι μπράβο για ένα ακόμη άρθρο χωρίς περιστροφές και στρογγυλέματα!!

 8. «Ξέρετε, μήπως, κύριε Παπανδρέου, εσείς και τα γιουσουφάκια σας, πού πέφτει η Επίδαυρος;»

  Κύριε Χαϊκάλη, καλομελετάτε και σας έρχεται. Αν συνεχίσουμε έτσι, και με πρόσχημα την ύφεση και την εξαθλίωση, είναι ικανός να επιβάλλει να δίνονται παραστάσεις στα αγγλικά στην Επίδαυρο «για να μπορούν να έλθουν και τουρίστες». Όταν το καταφέρει κι αυτό θα τον δείτε και αυτόν και τους συν αυτώ στην Επίδαυρο. Άλλωστε, τότε θα καταλαβαίνει και την γλώσσα της παράστασης.

  Πέρα από τον χαβαλέ τώρα. Όχι δεν είμαι παρανοϊκός, απλώς βλέπω πλέον ξεκάθαρα ποιών χωρών τα συμφέροντα εκπροσωπεί η παρούσα πολιτική επιλογή. Οδηγούμασταν τόσα χρόνια από ανήθικους που έφαγαν ό,τι μπόρεσε ο καθένας. Πόσο χαζοί είμαστε? Να επιλέγουμε τώρα να οδηγούμαστε από ηλιθίους, ανίκανους να αποφασίσουν για το καλό της χώρας. Ή μήπως είναι κι αυτοί ανήθικοι, και όχι ηλίθιοι? Λίγο με απασχολεί τι κουβαλάνε στο κεφάλι τους.

  Μακάρι να ξυπνήσαμε και να αλλάξουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές. Λίγο δύσκολο το βλέπω πάντως.

  ΥΓ: Με βρίσκετε σύμφωνο και για τα περί θάλασσας.

 9. Κύριε Χαϊκάλη, αγαπητέ Παύλο, κάνετε ένα μοιραίο λάθος στο κείμενό σας. Χρησιμοποιείτε κοινή λογική και οφθαλμοφανείς λύσεις και ως εκ τούτου είναι αδύνατο να γίνετε αντιληπτός στους ιθύνοντες. Πάλι καλά που υπάρχουν και ο «απλός κόσμος» και δεν πάει στράφι το άρθρο.
  Υ.Γ. Πες τα Χρυσόστομε!!!

 10. Όλα καλά κι’ όλα ωραία ακούγονται και τα έχω ακούσει και πριν, συμφωνώ απόλυτα σε όλα όπως και πάρα πολλοί άλλοι που τα συζητώ μαζί τους καθημερινά. Δυστυχώς όμως αφού κανείς μας δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει το τίμημα και να θυσιάσει πραγματικά τίποτα δεν θα αλλάξει. Παγκοσμίως μας έχουν διαμορφώσει και μεις δεν το έχουμε καταλάβει, μας ρίχνουν ένα κοκκαλακι και μας φλομώνουν με την τηλεόραση και ένα ποδόσφαιρο και τα παιδιά μας μεγαλώνουν και γίνονται απλοί καταναλωτές χωρίς ίχνος ελευθερίας και βούλησης (Γιατί δεν είναι μόνο εμείς στην Ελλάδα που υποφέρουμε). Και Αύριο ακόμα αν γίνουν εκλογές πάλι όλοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα ψηφίσουν, πως να μην μας γ…
  Η Ιστορία μας διδάσκει ξεκάθαρα ότι αλλαγές στο κατεστημένο μόνο με φόρο το αίμα του κοσμάκη γίνονται και η σημερινή τραγωδία είναι ότι το κατεστημένο το ξέρει αυτό πολύ καλύτερά από μας και δεν θα μας επιτρέψει πότε να φτάσουμε στο σημείο να είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε αυτό το τίμημα ΞΑΝΑ!

 11. Αγαπητε κυριε Παυλο.
  Υπαρχει λυση αρκει να μετεχουν και ανθρωποι σαν εσας που μπορουν να βρουν βημα στα ΜΜΕ. Αν σας ενδιαφερει που το πιστευω αυτο απαντηστε στο e-mail μου.( δεν προκειτε για καποιο κομμα αλλα για κατι πολυ απλο και εφαρμοσημο).

 12. Συγχαρητήρια για το άρθρο σας κύριε Χαϊκάλη.
  Τέτοιες προτάσεις για ανάπτυξη κάνουν όλοι αυτοί που μας κυβερνάνε προεκλογικά…
  Δε βλέπουμε να γίνεται τίποτα…
  Στη συνέχεια τα ακούμε από τις αντιπολιτεύσεις…
  Πάλι δεν γίνεται τίποτα…
  Πλέον τις διαβάζουμε καθημερινά σε blogs, εφημερίδες, εκπομπές στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και εδώ και τρεις μέρες τις ακούμε και τις ζυμώνουμε με τους ΄αγανακτισμένους’ στις εκάστοτε πόλεις.
  Ήρθε ο καιρός (γιατί δεν πάει άλλο) να γίνουν πράξεις. Αυτοί που δεν μπορούν να τα καταφέρουν να πάνε σπίτι τους. Το πολιτικά κόμματα με τις διαμάχες μόνο για τις εντυπώσεις και τις χρωματικές ταμπέλες έχουν ‘καρκινιάσει’, νοσούν και μεθίστανται σε όποιον νέο κ αδιάβλητο (μέχρι τώρα) ασχοληθεί με τα κοινά. Πιστεύω για να εφαρμόσουμε τις προτάσεις αυτές η ‘θεραπεία’ πρέπει να είναι ριζική και όχι παρηγορική…

  Υ.Γ. : απο έναν ακόμη αγανακτισμένο

 13. SINFONO K.XAIKALI,ALLA THELO NA MOU PITE KATI,APO PAIDI PISTEVA OTI I POLITIKI KAI I THRISKIA EINAI LITOURGIMA,OTAN MEGALOSA EMATHA OTI EGINE EPAGELMA,KAI TWRA POU TO SKEFTOME META APO XRONIA KATALAVA OTI MAS PIRAN KAI SOVRAKA!!.FOVAME POLI OTI AN DEN XIPNISOUME GRIGORA EXOUN SKOPO NA KANOUN AUTO POU SKEFTOMASTE OLOI…..!!! YPARXI ELPIDA? YPARXI PSIXI KAI PNEYMA? YPARXI FILOTIMO?YPARXI ELLINAS POU NA PISTEVI PRAGMATIKA ME SEVASMO TON DIPLANOTOU? APLA ANAROTIEME..!! NASTE PANTA KALA. FOTIS

 14. Ευγε και μπραβο κυρια Χαικαλη για το αρθρο σας!Εχουμε χασει τα αυτονοητα σε αυτη τη χωρα.

 15. Νομίζω πως το μεγαλείο και μαζί το δράμα της τέχνης είναι πως γίνεται
  με απλά υλικά. Πινέλα, μπογιές, πέτρες, ένα μολύβι, χαρτί, ένα
  μουσικό όργανο, ‘ενα σανίδι κλπ. Δυστυχώς όπως κρατούσε ένα απλό μολύβι
  ο Ντοστογιέφσκι,ας πούμε, και έγραφε έτσι μπορεί να κρατά ένα μολύβι και η Πάνια
  και να δηλώνει συνάδελφος του. Το ίδιο συμβαίνει και με τη μουσική και τη ζωγραφική
  και όλα τ΄αλλα. Υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που έκαναν τις πέτρες πνεύμα
  και μαζί ανθρωποειδή που έκαναν το πνεύμα ένα σωρό μπάζα.
  Το κακό είναι πως αυτή η κωλοεποχή και κάθε λογικός αλλά αδρανής άνθρωπος, η ευκολία,
  επέτρεψαν σε εκατομύρια γελοίους αντί να ανοίξει μια τρύπα στη γή και να χωθούν
  βαθειά,να εξαφανιστούν, να γίνουν ντίβες, είδωλα….. σκατά !!!!

 16. na agiasi to stoma soy kirie xaikali……….pestaaaaaaa

  prepi na alaxoyme toys NOMOYS

  OSTE KANENAS NA MIN MPORI NA KLEBI DIMOSIO XRIMA

  OPOIOS 8A KLEBI

  NA TIMORITE ME 8ANATO……….STIN KREMALA…………

  meta kanenas dimosios ipsila istamenos den 8a klebi…………

 17. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ «ΕΠΩΝΥΜΟΣ» ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟΝ ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΗΛΙΘΙΟ!
  ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΤΣΑΛΑΚΩΣΕΙ ΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ» ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

  ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΥΛΟ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ!
  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΗ ΤΡΟΠΗ..

 18. Συμφωνω οτι ο πρωθυπουργος και το οικονομικο επιτελειο ειναι ανικανοι, ειναι ανιδεοι γενικοτερα πόσο μαλλον οταν οι περιστασεις ειναι πολυπλοκες και οι συγκυριες δυσκολες. Το μονο που τους εχει απομεινει ειναι να (νομιζουν οτι μπορουν να) εφαρμοσουν τις πολιτκες που τους επιβαλλουν μονομερως οι δανειστες μας και απο εκει και περα αναλωνονται στο πώς θα το περασουν στο εσωτερικο της χωρας με το μικροτερο πολιτικο κοστος.

  Ειναι ασοβαροι και επικινδυνοι οι πολιτικοι μας. Ολοι αυτοι που εχουν καταφερει να μπαινουν στην βουλη. Οι περιστασεις ειναι δυσκολες και απαιτουν προσωπικοτητα και φρονημα. Οι πολιτικοι μας ΔΕΝ το εχουν – δεν τους πιεσαμε ποτέ να το εχουν αλλωστε.

  ..

  Η αλλη επιλογη ειναι να αρχισουμε να ασχολουμαστε και οι υπολοιποι μπας και σωσουμε την παρτιδα. Αυτο βεβαια απαιτει, οπως ειπε και φιλος σχολιαστης σε αλλο αρθρο, να ξαναγινουμε ΠΟΛΙΤΕΣ.
  Να ασχοληθουμε και εμεις απο την πλευρα μας και να πιεσουμε προς την κατευθυνση που νομιζουμε πιο σωστη. Π.χ. αναπτυξη της οικονομιας – τουρισμο, γεωργια, ενεργεια – με ή χωρις επιπροσθετα εισπρακτιακα μετρα. Π.χ.2 (επανα)διαπραγματευση των ορων του δανειου, δεδομενου οτι η ΕΕ δεν θελει να πτωχευσουμε, και το στοιχημα της ευρωζωνης θεωρειται πολυ μεγαλυτερο απο το να χασουν μερος των χρηματων τους οι δανειστες, και ειδικοτερα αυτοι των αγορων.

  Ομολογω οτι λιγη σχεση εχω με τα οικονομικα. Προσπαθω να σκεφτω λυσεις, αμεσες. Ποιες ειναι οι επιλογες μας?

  Χρειαζονται προτασεις, επειγοντως…

 19. Θα περιμενα απο εναν ανθρωπο της Τεχνης και μαλιστα του Θεατρου,οπως εσεις κ.Χαικαλη,να μπορει να εκφραζεταιδιαφορετικα απο εμας τους καθημερινους ανθρωπους, αλλωστε ειναι κατι που το διδαχτηκατε στο Θεατρο,αν δεν κανω λαθος.Δεν στεκομαι ομως εκει,δικο σας θεμα το πως θα εκφραζεσται αλλωστε στιςτηλεοπτικες σειρες οπου συμετεχεται,ακουγονται πολυ χειροτερα,και εδω θελω να σταθω.Θα συμφωνησω οτι οι πολιτικοι μας δεν ειναι σωστοι,ομως εμεις τους ψηφησαμε και αυτους εχουμε. Μηπως εκτος απο του πολιτικους,και εσεις οι καλυτεχνες μαςπερνατε για ζωα με τις σειρες που παρουσιαζετε; Δεντο ενοω για σας μονο προσωπικα και ζητω συγνωμη αν σας θειγω,δεν ειναι αυτη η προθεση μου,αλλα δεν αντεχω αυτην την τηλεοραση που με αποχαυνωνει και με στερει καθε ενοια καλαισθησιας που μπορει ναεχω.Αληθεια ,θα μπορουσε να υπαρχει τηλεοραση χωρις τηλεοπτικες σειρες;Ακραιο βεβαια,αλλα κατι πρεπει να γινει,αυτο περιμενουμε απο εσας του καλυτεχνες.Ετσι βοηθατε τον κοσμο με την φαντασια σας και με την ποιοτητα της δουλειας σας,και οχι με την αποχαυνωση,ετσι καιεμεις θα ψηφηζουμε σωστους πολιτικους,βλεπετε ολα στη ζωη ειναι αλληλενδυτα

 20. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σχολιάσω το άρθρο σας με αφορμή κυρίως το τμήμα που ρητορικά διερωτάστε εάν το «παιδί με τα γυαλάκια ούτε που έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται». Προφανώς και ξέρει.
  Αναφέρατε εύστοχα κάποιους από τους πόρους που θα μπορούσαν να προσφέρουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα.
  Πράγματι η Ελλάδα είναι μία πολύ πλούσια χώρα. Αυτό το απέδειξε η ιστορία της καθως σε όλη τη διάρκειά της πάντοτε παράγονταν πλούτος σε αυτή την περιοχή. Και κυρίως χάρις σε κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία που έχει ο Ελλαδικός χώρος που είναι ένας συνδυασμός της ευκολίας παραγωγής προϊόντων (όπως π.χ. τα γεωργικά ή τα προερχόμενα από τη θάλλασα) και κυρίως της γεωγραφικής του τοποθέτησης όπου τον κάθιστά κυρίαρχο παράγοντα στον έλεγχο των δικτύων διανομής των προϊόντων από την Ασία (π.χ. Κίνα) προς την Ευρώπη. Και αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να προσφέρουν άμεσα κέρδος και πλούτο στη χώρα και χωρίς την απαιτούμενη χρονική περίοδο ωρίμανσης μια επένδυσης όπως απαιτείται π.χ. στις επενδύσεις για την ενέργεια (ήλιο, ανεμο, υπέδαφος κλπ).
  Το θέμα είναι για πιο λόγο αυτή η περίφημη κρίση (που αν την δούμε με μια πιο φιλοσοφική ματιά θα τη θεωρήσουμε αστεία καθώς ζούμε σε μια εποχή όπου υπάρχει περίσσεια όλων των αγαθών οπότε είναι μάλλον αντιφατικό να υποστηρίζουμε ότι δεν θα τα εχουμε μελλοντικα) πλήτει τόσο βάναυσα μια τόσο πλούσια χώρα (ακόμα και σήμερα είμαστε τόσο πλούσιοι που δε θα τολμούσαμε καν να συγκριθούμε με σχεδόν όλη την αφρικανική ήπειρο ή σχεδόν όλη την Ασία).
  Η άποψή μου πάνω σε αυτό έχει να κάνει με την απλή λογική της φτηνής επένδυσης με το μέγιστο δυνατό κέρδος. Χθές δημοσιεύτηκε μία είδηση (στο site enet.gr) που ανέφερε μία μελέτη της Ernst & Young βάσει της οποίας είχαμε ραγδαία αύξηση των επενδύσεων στην Ευρώπη όλη την προηγούμενη χρονιά της «κρίσης». Μα εμείς όμως μαθαίνουμε ότι έχουμε έλλειψη κεφαλαίων που οδηγεί στη συρίκνωση, τη μείωση της ανάπτυξης, την πτώση του βιοτικού επιπέδου κλπ. Η εξήγηση κατά τη γνώμη μου για αυτό το γεγονός είναι απλή. Έπεσε το κόστος, παραμένει η δυναμική των επενδύσεων και του μελλοντικού κέρδους στην Ευρώπη οπότε και αυτοί οι περίφημοι ¨επενδυτές» αποφασίσανε να μεταφέρουν χρήματα στον Ευρωπαϊκό χώρο (κυρίως οι Αμερικάνοι).
  Έχω πλέον την πεποίθηση ότι το ίδιο συμβαίνει σε μικρότερη κλίμακα με τους Ευρωπαίους (δηλαδή μερικές χώρες μονο) και την Ελλάδα. Ο πλούτος και οι δυνατότητες της Ελλάδας για κέρδη και ανάπτυξη δεν πάψανε ποτέ να υπάρχουν. Απλώς βρίσκονται σε ύπνωση λόγω των ανθρώπων (εμείς οι νεοέλληνες) που είναι ανίκανοι να τις εκμεταλευτούν. Ένας Ευρωπαίος όμως που έχει αυτή την ικανότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή θα ήθελε να εκμεταλευτεί στο έπακρο όλες αυτές τις δυνατότητες που του προσφέρει η Ελλάδα….αλλά πολύ φτηνά.
  Για το λόγο αυτό μετά από μολις ένα χρόνο νέας δανειοδότησης (που την πληρώνουμε με 5,5% τόκο δεν μας κάνουν χάρη) μέσω του μνημονίου αρχίζουν οι ευρωπαϊκές χώρες να ερίζουν για το ποια θα συμμετάσχει στο νέο σχήμα που προτείνουν να διαχειριστεί όλη τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας.
  Και η υποκρισία της κρίσης γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν αναρωτηθεί κάποιος το εξής. Πως γίνεται μία χώρα να μπορεί να εγγυάται για τον τραπεζικό της κλάδο με το ποσό των 55 περίπου δις Ευρώ (25+30) και αυτό να γίνεται αποδεκτο΄από τους σκληρούς γραφειοκράτες της τροϊκας ενώ δεν επιτρέπεται να εγγυηθεί για παράδειγμα τη διατήρηση όλων της των σχολείων με ένα επιπλέον κόστος μερικών δεκάδων εκατομμυρίων Ευρω.
  Κάπου εδώ μπαίνει «στο παιχνίδι» και το κάθε «παιδί με τα γυαλιά». Η Ελλάδα ως χωρα της ΕΕ, μέλος του ΝΑΤΟ, παραδοσιακή σύμμαχος, διάσημη λόγο της ιστορίας της, δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί στην ίδια θέση με χώρες όπως το Αφγανιστάν ή το Ιράκ όπου με ένα πόλεμο γίνεται εφικτή η πλήρης εκμετάλευση της χώρας. Κάτι ανάλογο στην Ελλάδα θα ήταν απλός κακό για τις «μπίζνες». Απαιτείται λοιπόν ένας άλλος τρόπος «υποδούλωσης». Και αυτό τον προσφέρουμε εμείς με την αδράνειά μας και φυσικά με τους καλοθελητές που σπεύδουν να εξυπηρετήσουν την κατάσταση (τα παιδιά με τα γυαλιά).
  Είναι λογικό να επιχειρείται η υποταγή της Ελλάδας εκ των έσω δηλαδή από παράγοντες που φαντάζουν εγχώριοι παρά μια απευθείας εξωτερική πιο δυναμική παρέμβαση. Είναι προτιμότερο να διατυμπανίζεις ότι οι Ελληνες ως τεμπέληδες τραβάνε την ευρωπαϊκή οικονομία προς τα κάτω (η ελληνική οικονομία είναι ένα μικρό ποσοστό της ευρωπαϊκής οικονομίας!!) παρά να επέμβεις απροκάλυπτα. Αρπάζεις την ευκαιρία (που τους την δώσαμε εμείς γιατί έχουμε συνυπευθυνότητα στην σημερινή κατάσταση) και αφήνεις τα ¨παιδια με τα γυαλιά» να κουμαντάρουν την κατάσταση. Δυσυχώς θα μπορούσα σήμερα εύκολα να φανταστώ μερικούς από τους εξουσιαστές αυτού του τόπου να κυκλοφορούν με μαύρες κουκούλες στο κεφάλι και να λένε στους συγχωριανούς τους «μην ανυσηχείται μπείτε στη γραμμή για να περάσω από μπροστά σας. Οι γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν μονο τους κακούς και μετά θα μας αφήσουν ήσυχους».
  Άλλωστε και για τον οποιονδήποτε επενδυτή είναι πολύ πιο εύκολο άρα και πιο κερδοφόρο να συνεργάζεται με ντόπιους παράγοντες για να του «τρέχουν» τη δουλειά χωρίς να χρειάζεται ο ίδιος να εμπλέκεται περισσότερο από όσο απαιτείται για να κερδίσει. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι επιτρέπεται στις τράπεζες (τις ιδιωτικές και όσους βρίσκονται από πίσω τους) να διατηρούνται «υγιείς» οικονομικά, καθώς έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συνέχεια. Και εφόσον διασφαλιστεί το εγχώριο οικονομικό (τράπεζες) και νομικό (πολιτικοι) καθεστώς το τοπίο θα είναι στρωμένο και έτοιμο να «καρποφορήσει».
  Με βάση τα παραπάνω μπορεί να εξηγηθεί ως ένα βαθμό και η «καθυστέρηση» στην εκκίνηση της εγχώριας ανάπτυξης τόσα χρόνια. Και λέμε καθυστέρηση κατ’εφημισμόν διότι τον όρο αυτό τον χρησιμοποιούμε όταν κάτι αργήσει να γίνει…όχι όταν δεν γίνεται ποτέ. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι από τις κυβερνήσεις του Σημίτη ακόμα οι ευρωπαίοι καταπίνανε την «κοροϊδία» και τα τεχνάσματα της περίφημης δημιουργικής λογιστικής, μια πρακτική που χρησιμοποιείται όμως ευρέως σε όλες τις χώρες και τις επιχειρήσεις με πρόσφατο παράδειγμα την άδεια που δοθηκε στις τράπεζες να διαγράψουν τις απαιτήσεις τους απο τα τοξικά ομόλογα και τη φούσκα των ακινήτων διεθνώς ώστε αυτές να μην παρουσιάζουν αρνητικη θέση δείχνοντας στα βιβλία τους ότι έχουν απαιτήσεις (κάποιος τους χρωστάει λεφτά) τις οποίες δε θα ικανοποιήσουν ποτε και πέσει η χρηματιστηριακή τους αξία.
  Δυστυχώς το μείγμα πολιτικών και πολιτικής που έχουμε σήμερα (και εννοώ όλα τα κόμματα που συνδιαχειρίζονται τη μοίρα της χώρας) παίζει αποκλειστικά το ρόλο του καλοθελητή με την ελπίδα να διατηρηθεί στα κεκτημένα του στη νέα τάξη πραγμάτων που καθιερώνεται στην Ελλάδα. Και θα κάνει ότι είναι δυνατό, θα προσφέρει όσο καλύτερα μπορεί τις υπηρεσίες του προκειμένου να πάρει ένα κομμάτι από την πίτα. Και φυσικά είναι πολύ πιο εύκολο όταν δεν έχεις συνείδηση και ηθική να εκμεταλεύεσαι τους άλλους από το να προσπαθείς να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο.

 21. Κυριε Χαικάλη , λέτε πολλες αλήθειες!

  Απλα στο σημειο που τσουβαλιάζετε και τη μαγειρική μαζι με τις υπόλοιπες κατινιστικες συνηθειες του Νεοέλληνα θίγετε χιλιάδες επαγγελματίες που τιμούν την Ελληνικη Μαγειρική Παγκοσμίως και διαφημίζουν τη χωρα μας και προάγουν τη μεγαλύτερη βιομηχανία στην Ελλαδα: τον τουρισμό.

  Η μαγειρική επίσης ειναι δυνατό παραδοσιακο κομμάτι του Ελληνισμου και δεν της αξίζει να μπαινει διπλα διπλα με την Πάνια και τις μεσημεριανές εκπομπές.

 22. ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟ….Ξαργυρωνω τα παντα Αριστερα κεντρο και τωρα βρισκομαι στην κορυφη του θηριου να εξαργυρωσω τους δηθεν αγωνες μου με εναν παχυλο μισθο .Ποσο ατυχοι ειμαστε σαν λαος ανθρωποι που η Ευρωπη και η Πατριδα δεν ηταν το ονειρο τους κληθηκαν να διαχειριστουν τις τυχες μας σε αυτο το καραβι και τωρα εχοντας κανει το κουμαντο τους και για τα γενοβασκια τους αποχωρουν και μας αφηνουν μονους μας στην τρικυμια αλλα να ειναι συγουροι οτι οι απογονοι του Οδυσσεα θα γυρισουν στην Ιθακη τους και οι μνηστηρες θα τιμωρηθουν .

 23. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΙΩΣΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΗ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΗ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΓΥΑΛΑΚΙΑ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΤΑ ΝΙΩΘΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ.

 24. Αν πρεπει να ζησουμε με το φοβο τι θα πουμε και πως θα το πουμε τοτε να μην το πουμε. Αλλα και εμεις «ντουγανια» ειμαστε. Οι περισσοτεροι κοιτανε την τρυπα και οχι τον λουκουμα. Πανε στους «Αγανακτησμενους» με τα I-phone και τραβανε φωτο και βιντεο ωσαν νεοι Κλαρκ Κεντ, χανοντας καθε νοημα. Καλα κανουν οι Τουρκοι, το σκεφτηκαν «αλλιως» εμεις απο την απεναντι πινουμε φραπε.
  Δυστυχως κυριοι, ετσι δεν προχωρατε μπροστα. Χρειάζεστε κρατος για τον πολιτη, και ο πολιτης για το κρατος. Οπως τα βορεια προτυπα.

 25. ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΞΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΑΙΧΜΗ», ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.(ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕ ΧΑΙΚΑΛΗ, ΕΙΣΤΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ)
  ΠΑΝΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ..ΟΡΓΗ..ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ «ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΜΥΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΟΣΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ (ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΔΕΙΓΜΑ ΟΣΩΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ SITE ΑΥΤΟ)».
  ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ : ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?????????????? ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ???
  ΩΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΓΑΡ), ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΩ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ…ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΩΝ 80 ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΗΣΕΙΟ.
  ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΗΤΑΝ ΤΟ 1/30 (ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ) ΑΠΟΤΟΥΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΙΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΤΟΠΙΚΑ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΓΙΑΓΙΟΥΛΑ 95 ΕΤΩΝ (ΑΚΡΙΒΩΣ..) ΥΠΟΒΑΣΤΑΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΓΙΟ ΤΗΣ…
  ΑΙΣΧΟΣ…
  ΑΥΤΟΙ ΤΩΝ 95 ΜΑΙΩΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΩΝ 30 ΜΑΙΩΝ..
  ΤΙ ΝΑΝΑΙ ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΑΡΑΓΕ : Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ (Ω, ΝΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΔΗΛΩΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ..) Η΄ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΜΑΘΕ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ????? Η’ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ???? Η’ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ??
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΥΤΗ «ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΥΡΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ?? (ΟΧΙ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ), ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

 26. Στο ερώτημα αν οι πολιτικοί μας διαθέτουν πολιτική ‘τσίπα’ (ρητορικό!) και πού βρίσκεται η λύση, παραθέτω τους στίχους του Ελύτη από το «Μαρία-Νεφέλη»: Μια νομοθεσία εντελώς άχρηστη για τις Εξουσίες θα’ τανε αληθινή σωτηρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here