Φάμελλος: Ποτέ δεν συμφώνησα με τις πολιτικές επιλογές του Μίκη

0
71

Αιχμές εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για έμμεση νομιμοποίηση ακροδεξιών στοιχείων από τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη,

Μάλιστα, επεσημανε ότι είναι «γνωστό το πολιτικό βιογραφικό του Μίκη Θεοδωράκη», και πως ουδέποτε έχει συμφωνήσει με τις πολιτικές επιλογές του.

«Προφανώς διαφωνώ με τον Μίκη Θεοδωράκη σε κάθε στιγμή του λόγου του, ήταν μια αρνητική στιγμή στην ιστορία του δημιουργού, ως πολιτικό πρόσωπο ποτέ δεν είχα συμφωνήσει με τις πολιτικές επιλογές του, εξάλλου είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες το πολιτικό βιογραφικό του Μίκη, δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Αφήνω στην άκρη το δημιουργό και τα τραγούδια του, τα τραγούδια του έχουν χαρακτηρίσει τους αγώνες κατά των ναζί, αλλά χθες οι ναζί ήταν κάτω από την εξέδρα, και βγάλανε μετά και τουίτ για το Μίκη, έπρεπε να μη τους δοθεί η δυνατότητα να το κάνουν» υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος που πρόσθεσε:

«Φαίνεται ότι ο κ. Θεοδωράκης, στο πολιτικό επίπεδο, δεν κατάλαβε και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα. Αυτά που είπε αποπροσανατολίζουν το λαό, την κοινωνία και τους πατριώτες της χώρας, διότι αγνοεί πολλά σημαντικά στοιχεία της εξωτερικής πολιτικής ακόμα και αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων, και έβγαλε πολιτικές κορώνες για πολιτική χρήση από αντιπάλους».

«Οποιοσδήποτε συμμετέχει σε συλλαλητήρια που συμμετέχουν ακροδεξιοί νομιμοποιεί και τον ακροδεξιό λόγο» είπε για να επιτεθεί αμέσως μετά στον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον για υποκρισία και τυχοδιωκτισμό.

Όπως επεσήμανε, η ελληνικότητα του ορού «Μακεδονία» αμφισβητείται από το ’91 και μετά εξαιτίας των ελλειμμάτων των υπουργών Εξωτερικών και πρωθυπουργών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

«Είναι υποκριτικό και τυχοδιωκτικό ο κ. Σαμαράς που υπέγραψε τον όρο ‘’Μακεδονία’’ το ’91, που έριξε μια κυβέρνηση το ’92, ο οποίος υποστήριξε σε έξι επίσημες πολιτειακές στιγμές τη συνθέτη ονομασία την τριετία που ήταν πρωθυπουργός, να πηγαίνει χθες σε ένα συλλαλητήριο κατά του Βουκουρεστίου και της εθνικής θέσης, να αμφισβητεί τον εαυτό του κι όχι μόνον αυτός κι άλλοι που διατέλεσαν υπουργοί του και υπουργοί του Καραμανλή, και να κοροϊδεύουν» είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here