Φάουλ Γιώργο Κουμουτσάκο-Τώρα είναι ώρα να μονιάσουμε

0
1114

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω τους λόγους για τους οποίους ο τομεάρχης Εξωτερικών τής ΝΔ, σε μια στιγμή κορύφωσης των τουρκικών απειλών, επιλέγει να δηλώσει ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τη διαρκή κλιμάκωση της προκλητικότητας της Άγκυρας».

Την ημέρα που ο εκπρόσωπος τής τουρκικής κυβέρνησης ασχημονεί, δηλώνοντας ότι οι Τούρκοι «θα βουλιάξουν τους Έλληνες στο Αιγαίο» και ο υπουργός Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι τα Ίμια είναι τουρκικά, βρίσκει ως κατάλληλη ο Γιώργος Κουμουτσάκος για να καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να μη μείνει «πάλι αμήχανη» και να μη γίνει «μοιραία για τα εθνικά συμφέροντα»;

Πραγματικά εκπλήσσομαι, διότι θεωρώ ότι η αφηνιασμένη επιθετικότητα τού Ταγίπ Ερντογάν θα έπρεπε να μας επαναφέρει στην τάξη όλους στην Ελλάδα. Με μια κουβέντα, θα έπρπε να μας κάνει να μονιάσουμε και όχι να αναζητούμε κομματικά κέρδη ο ένας από τον άλλο. Άλλη είναι η ώρα τής αναζήτησης ευθυνών, όπου αυτές υπάρχουν.

Κάτι τελευταίο: Κάνει λάθος ο κ. Κουμουτσάκος όταν αναφέρει στη δήλωσή του ότι «είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο  Εξωτερικών της Τουρκίας προβαίνει δημοσίως στον απαράδεκτο ισχυρισμό ότι τα Ίμια ανήκουν πλήρως στην τουρκική κυριαρχία».

Δεν έχει παρά να διαβάσει την ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο, μετά τον εμβολιασμό τού ελληνικού σκάφους «Γαύδος» στα Ίμια, στις 12 Φεβρουαρίου.

«Δυστυχώς η ελληνική πλευρά παραπληφορεί», ξεκινούσε η ανακοίνωση, και συνέχιζε: «Η αλήθεια είναι πως ο γ.γ. του υπουργείου μας χθες το βράδυ κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα (Καρντάκ) Ίμια, τα οποία ανήκουν στη χώρα μας, υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα».

ΥΓ Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι νέος άνθρωπος, διπλωμάτης με καλές σπουδές και συγκρότηση, και ανήκει στον κύκλο των μετριοπαθών πολιτικών. Είναι κρίμα να παρασύρεται από κομματικό πατριωτισμό…

Φάουλ Γιώργο Κουμουτσάκο-Τώρα είναι ώρα να μονιάσουμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here