Φώφη: Εκλογές ΤΩΡΑ-Πριν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές

0
83

H Φώφη Γεννηματά ζητά εκλογές τώρα, πριν καν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα σε έναν επικίνδυνο δρόμο, σε αχαρτογράφητα νερά» και σημειώνοντας ότι «ουσιαστικά η κυβέρνηση έχει συρθεί  σε ένα νέο, άτυπο μνημόνιο, με σκληρές δεσμεύσεις και χωρίς πια φθηνό χρήμα για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας, με παντελή αδυναμία να δημιουργήσει αναπτυξιακή προοπτική. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση για να αναλάβει τέτοιες σοβαρές δεσμεύσεις».

Η πρόεδρος τού Κινήματος Αλλαγής έστειλε επιστολή στον πρόεδρο τής Βουλής Νίκο Βούτση και ζητά να οριστεί ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα μέτρα της μεταμνημονιακής περιόδου.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ μια εθνική γραμμή που θα διασφαλίσει την έξοδο από την κρίση, την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική συνοχή. Που θα επιτρέψει να σταθούμε με το κεφάλι ψηλά, αισιόδοξοι, μέσα στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Σήμερα όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το περιεχόμενο που η κάθε μια δίνει σε αυτή την εθνική γραμμή. Για το πώς αντιλαμβάνονται τις διαπραγματεύσεις και την τελική συμφωνία με τους εταίρους μας. Η χώρα και ο λαός μας δεν επιτρέπεται να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμένα» αναφέρει.

«Μπορεί η κυβέρνηση να προπαγανδίζει την «καθαρή έξοδο», αλλά η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Είναι διαφορετική γιατί δεν νοείται «καθαρή έξοδος», με προνομοθετημένα μέτρα με ταυτόχρονη επιτήρηση και σκληρή εποπτεία από τους εταίρους μας για πολλά χρόνια, όπως ομολογούν ανοιχτά το σύνολο των κοινοτικών παραγόντων, αλλά πλέον και οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης. Κυρίως όμως γιατί με την ανυπαρξία ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου ευρύτερης συναίνεσης για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας και την αδυναμία ουσιαστικής διαπραγμάτευσης από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα με ιδιαίτερα επώδυνες συμφωνίες που δεν διασφαλίζουν βιώσιμη έξοδο από την κρίση. Αντίθετα, δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες για την ανταπόκριση της χώρας στις προκλήσεις  της νέας περιόδου».

Επικριτική είναι η κ. Γεννηματά και για τη ΝΔ τού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει ζητήσει πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο. «Η Νέα Δημοκρατία δεν νομιμοποιείται να κλείνει τα μάτια και να αφήνει ουσιαστικά τη μοίρα της χώρας στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γιατί τις συνέπειες των κακών σημερινών επιλογών, θα τις βιώσει επώδυνα ο ελληνικός λαός για πολλά χρόνια» αναφέρει. «Η χώρα και ο λαός μας δεν επιτρέπεται να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμένα. Γι’ αυτό, το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα ο ελληνικός λαός, αυτός και μόνο, να αποφασίσει τους όρους και τις εγγυήσεις για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και να επιλέξει σε ποιούς θα εμπιστευθεί να οδηγήσουν αυτή την πορεία». 

Φώφη: Εκλογές ΤΩΡΑ-Πριν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here